Moderna kuća kojom se proteže tema s polovine prošlog veka

Prostrana i prozračna, sa svojim savremenim finišima, ova kuća se ističe odvojenim volumenima koji joj daju karakter.

Nalazi se u Australiji, a delo je Bespoke Architects studija. Iza kuće se pruža neverovatan pogled prema peščanim dinama ka jugu, dok dvorište okrenuto ka istoku ima pogled na rezervat drveća, ujedno se otvarajući prema terenu za golf. Severno krilo orijentisano je prema ulici, što dovodi kuću u savršenu ravnotežu.

Dizajn kuće je uslovljen lokalnim načinom gradnje, kao i ograničenom paletom materijala za spoljni dekor. U tom pogledu, kako bi ispunili očekivanja klijenata, dizajneri su obrnuli priču naglavačke. Spoljašnji zidovi su postali obloženi drvetom, a unutrašnji betonom, što je enterijeru dalo rafiniran izgled.

Otvoren prostor dominira glavnim delom kuće u kom se nalaze kuhinja i dnevni boravak. Veliko metalno ognjište vizuelno deli prostor na dva dela. Prozori od poda do plafona unose u dnevnu sobu obilje svetlosti i čine prostor prozračnijim. Mala kućna kancelarija ima zanimljiv izgled i kroz nju se proteže dugačak prozor koji je obasjava svetlošću.

Kada se zakorači u spavaću sobu, primetan je veliki bračni krevet, kao i predivna umetnost na zidovima. Nameštaj nosi u sebi oznaku s polovine prošlog veka, istaknutu na moderan način. Upotreba kože i drveta, enterijeru dodaje teksturu i čini ga udobnijim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme