Moderna klasika kao bezvremenski stil koji podržava svaki budžet

Opremanje ovog stana je dokaz da ograničeni budžet ne može biti nikakva posebna prepreka ukoliko ste kreativni i puni inovativnih ideja...

Vlasnici ovog stana su od samog starta insistirali da njihov dom bude opremljen u moderno-klasičnom stilu, a takve planove je podržavao i budžet kojim su raspolagali. No, čim su građevinski radovi počeli, planovi su se promenili, a dizajneri su morali da prihvate nova pravila igre, odnosno da menjaju nameštaj italijanskih proizvođača u domaći, kao i da traže nestandardna rešenja umesto gotovih i već osmišljenih.

Na svu sreću, moderna klasika je stil koji je izuzetno zahvalan kada su nepredviđene okolnosti u pitanju. Kao što mu i sam naziv kaže, stil u sebi objedinjuje kombinaciju nameštaja iz modernog i klasičnog stila, pomešanu sa minimalističkim pristupom. Boja igra ključnu ulogu u ovom stilu: sive, srebrne, bele, svetlo zelene i plave nijanse su najvažnije za moderno-klasično dizajniran dom.

U pitanju je estetski moderan dizajn enterijera stopljen sa jednostavnošću koju donosi klasičan stil, a karakterišu ga čisti i upadljivi elementi koji garantuju da će ovakav jedan ambijent dugo ostati u našem sećanju. Nameštaj je u ovom slučaju izrađen uglavnom od prirodnih materijala koji predstavljaju most između klasičnog i modernog.

Baš kao i kada je ovaj ljupki stan u pitanju, moderna klasika nam poručuje da je bezvremenski stil koji demonstrira suptilnu sofisticiranost uvek u modi. Ispunjen odabranim dodacima i akcentnim predmetima koji su savršeno usklađeni sa okolnim nameštajem, stan je istovremeno nežan ali i dobro definisan.

Moderan klasični stil crpi inspiraciju iz klasičnog dizajna, kao što su viktorijanski stil, Art Deco pa čak i grčki i rimski stil. Takvi klasični dizajni su pomešani sa modernim dodirom a rezultat je elegantan i sofisticiran moderni klasični dekor.

Povezane teme