Moderan stan sa Color Block efektima

Živopisni stan u Barseloni uređen je u neobičnom stilu.

Njegovim enterijerom vlada Color Block tehnika, koja sve više dolazi do izražaja. Zanimljiva rešenja korišćenja ove tehnike stvaraju retro osećaj u prostoru, iako se radi o sasvim modernom stanu, u još modernijem gradu. Barselona je razigran, kreativan i jedinstven grad, prepun boja, a ovaj stan je jedan od onih koji ga predstavljaju u najlepšem svetlu.

Moderan dizajn, odvažne nijanse i Color Block tehnika daju mu izražajnost i karakter. Smešten u zgradi koja datira iz 13. veka, stan je renoviran od strane Colombo i Seboli Architecture studija. Prvi korak pri renoviranju enterijera, bio je rušenje svih nepotrebnih zidova kako bi se dobio otvoren koncept. Kako bi stvorili razdvajanje između ulaza u stan i životnog prostora, dizajneri su kreirali zanimljiv skladišni prostor koji se proteže do plafona, za odlaganje garderobe i drugih predmeta. Mornarsko plava boja skladišnog dela daje fantastičan kontrast ružičastoj boji koja se proteže kroz trpezariju.

Kada se zađe u dnevnu sobu i zakorači dalje ka kuhinji, primeti se narandžasta lučna kapsula koja skriva toalet. Unutrašnjost ovog neobičnog prostora je još neobičnija, uređena ružičastim tonovima i kružnim ogledalom. Kuhinjski dekor je vrlo jednostavan sa detaljem u vidu sivih ormarića i terrazzo efekta na kuhinjskom pultu.

Ostatak prostora je osvetljen hrastovim podnim oblogama i belim zidovima. Sivi kauč u dnevnoj sobi pripada danskom stilu uređenja i daje prostoru elegantnu crtu. Spušteni plafoni takođe su uklonjeni kako bi se otkrili svodovi tradicionalni za katalonsku regiju. U stanu je zadržana stara roletna na prozoru koji gleda ka dnevnom boravku, koja je ponovo progledala usled nanosa bele farbe.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme