Minimalistički stan od 50 kvadratnih metara

Dizajneri su bili suočeni sa zadatkom da stvore minimalistički i funkcionalan enterijer, čineći prostor što je moguće otvorenijim i uvodeći u njega morske motive.

Kupac stana je zainteresovan za jedrenje. Preispitan je tipični raspored stana od 50 kvadrata u novom stambenom kompleksu Maiak: sobe se nesmetano ulivaju jedna u drugu. Javni prostor obuhvata kuhinju sa minimalnim setom kućnih aparata, dnevni boravak sa sklopivim kaučem, a postoji i izlaz na terasu.

Druga terasa je deo spavaće sobe i opremljena je kompaktnim radnim prostorom i mestom za opuštanje. Dizajneri su takođe ovde postavili kupatilo - prostor je odmah poprimio oblik skupe hotelske sobe. Spavaća soba je izolovana od kupatila kliznim pregradama.

Predsoblje je naglašeno crnom bojom i obasjano je crnim bojama - ne samo zidovi, već je i plafon obojen. Tamne površine stana od 50 kvadratnih metara uravnotežene su svetlim bojama dnevnog boravka i spavaće sobe.

Autori nisu imali zadatak da postave veliki broj mesta za odlaganje - ograničili su se na ormane u spavaćoj sobi i ugradni ormar koji je prerušen u nastavak kuhinjskih elemenata.

 

Povezane teme