Mali minimalistički stan sa elementima pariskog šika

Pariz je prepun garsonjera i ljupkih malih stanova, a svet dizajna smatra da niko ne ume da kreira skromne površine sa stilom bolje od ljudi koji u ovom gradu žive...

Stan koji vidite u galeriji predstavlja otelotvorenje pariskog šika, koji je vešto ukomponovan sa minimalističkim dizajnom u njegovom najboljem izdanju, prirodnim paletama boja, prefinjenim aksesoarima i eklektičnim detaljima, koji ga ujedno čine posebnim i izvanrednim. Drugim rečima, dizajn ove garsonjere predstavlja opojnu mešavinu naizgled nespojivih karakteristika, funkcionalnosti i vedrine, neizostavnih osnovnih elemenata i šarenih akcenata, jednostavnog dizajna i komplikovanih detalja.

Glavni zajednički prostor sastoji se od dnevne sobe i kuhinje u jednoj neutralnoj paleti boja. Kuhinjska površina finiširana je svetlo obojenim elementima i grafitno sivim akcentnim zidom, koji čini da se oni još više ističu. Dve zone podeljene su ugaonom garniturom i stočićem za kafu, dovoljno velikim kako bi mogao da obezbedi komfornu trpezarijsku funkciju. Tu se još nalaze konzolni sto sa funkcijama skladišnog prostora i toaletnog stočića, zajedno sa televizorom postavljenim na pletenoj komodi u suprotnom uglu.

Spavaća soba je odvojena od dnevnog boravka klizećim vratima, kako bi očuvala prostor i dekor finiširan u identičnoj šemi boja kao veći prostor do nje, što za cilj ima stvaranje ujednačene i smisleno dizajnirane celine onda kada su vrata potpuno otvorena. Gotovo čitavim ambijentom spavaćeg prostora dominira veliki, komforan krevet, ujedno i ključni segment ovih površina pariskog šarma, zajedno sa dve lampe koje kompletiraju celokupan izgled.

Segment iznad uzglavlja kreveta poseduje mali ugradni plakar, kome je pristup olakšan iz spavaće sobe. Brojne otvorene police obezbeđuju dovoljno prostora za garderobu i obuću, dok se u jednom uglu spavaće sobe nalazi smešteno malo kupatilo sa umivaonikom, mokrim čvorom i tuš kabinom.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme