Minimalistički dizajn malog stana u Parizu

U početku, ovaj francuski stan nije bio ništa poseban ni vredan pažnje. Činili su ga dnevni boravak, spavaća soba, mala kuhinja i još manje kupatilo, dok su njegove glavne prednosti bile visoki plafon i veliki prozori, zahvaljujući kojima je prostor bio ispunjen znatnom količinom prirodne svetlosti.

Nakon što su ga arhitekte renovirale, stan je dobio potpuno drugačiji raspored. Većinu stana zauzeo je dnevni boravak, u čijem središtu je asimetrična sofa, upotpunjena elegantnim mermernim stolom za kafu.

Postavljena je i pregrada na bočnoj strani dnevnog boravka, koju su činili snežnobeli ormarići i posebna pregrada u kojoj je smešten televizor. Kuhinja i trpezarija nalaze se iza ovih pregrada, takođe su, poput dnenog boravka u belim i bež tonovima, i veoma dobro organizovane.

Vrlo mali deo ostao je za spavaću sobu i kupatilo. I jedna i druga prostorija, su poput svih ostalih u stanu, dizajnirane u minimalističkom stilu. Što se spavaće sobe tiče, ista je ispunjena drvenim policama, a osvetljena je LED trakama.

Ipak, koliko god sve bilo svedeno i jednostavno, ipak je ceo enterijer očaravajućeg izgleda.

S.B.

Photo: Elledecoration.ru

Povezane teme