Mediteran u srcu borove šume? Moguće je, a ova vila je dokaz za to!

Ova predivna četvorospratna vila savršen je dokaz da kombinacija prirodnih materijala i autentičnih detalja odlično pristaje svakom ambijentu, pa čak i borovoj šumi...

I kada kažemo prirodni materijali – to zaista i mislimo, jer ova raskošna vila smeštena unutar guste borove šume u potpunosti odražava trend uređenja enterijera u mediteranskom stilu. Znamo da većini ljudi borova šuma i mediteran zvuče kao neverovatan spoj i nemoguća misija, ali kao što ćete i sami imati prilike da vidite u našoj maloj galeriji, tako nešto je zaista moguće.

Beton, ratan, kamen, keramika i zelenilo svuda unaokolo – tako glasi dobitna kombinacija kada je ovaj originalan projekat u pitanju. Kombinovani sa nautičkom tematikom, ručno izrađenim drvenim gredama, krovom od slame i autentičnim detaljima poput pločica od livenog gvožđa, svi oni doprineli su stvaranju idealnog mesta za život.

Ovo ne treba da čudi, posebno ukoliko se prisetimo saveta vodećih dizajnera koji se, svi do jednog, slažu u tome da su komadi nameštaja od ratana najprikladniji za dodavanje akcenta unutar prostorije. Kako se radi o prirodnom materijalu koji se može saviti ili utkati u različite oblike i uzorke, lako ga je kombinovati sa svim drugim materijalima i na taj način stvoriti toplo i prijatno okruženje.

U ovom slučaju primetno je obilato korišćenje cigle i kamena u kombinaciji sa ratanom i neutralnim nijansama zidova, dok je mudrim odabirom umetničkih dela i drugih komada kućnog dekora oživljen celokupan prostor.

Izvor: architonic

Povezane teme