Mali stan u predgrađu Stokholma

Uprkos blizini glavnog grada, ovaj stan sa panoramskim prozorima i otvorenim balkonom ima mirnu atmosferu prigradskog života.

Ovaj mali stan, koji se nalazi u jednom od prigradskih područja Stokholma, ispunjen je belom bojom, koja je kombinovana sa hrastovim parketom sa holandskim uzorkom. Na ovoj pozadini, kuhinja se ističe svojim jarko plavim panelima i pločama od kvarcnog kamena. Gornji ormarići obojeni su tako da odgovaraju zidovima, zahvaljujući čemu se savršeno uklapaju u sam prostor. Šema boja kuhinje upotpunjena je ručkama od nerđajućeg čelika i hromiranom sudoperom.

U blizini se nalazi dnevni boravak sa panoramskim prozorima koji ima izlaz na prostrani balkon. Pogled na grad skriven iza krošnji drveća stvara prijatnu, mirnu atmosferu. U središtu dnevne sobe nalazi se kompaktan kauč sa metalnim okvirom i mekanim jastucima koji su u skladu sa bojom tepiha sa geometrijskim otiscima.

Spavaća soba je odvojena od zajedničkog prostora koji kombinuje kuhinju, trpezariju i dnevni boravak. U malom prostoru nalazi se bračni krevet koji je gotovo na istom nivou sa velikim prozorom, noćnim ormarićem i prostranim garderoberom.

Zidovi i pod u kupatilu prekriveni su sivim keramičkim pločicama koje imitiraju krečnjak. Plavi ormar sa metalnim ručkama je u skladu sa kuhinjskim ormarima. Umivaonik je smešten u kamenu belu ploču, a iznad njega se nalazi veliko pravougaono ogledalo sa ugrađenim osvetljenjem.  U kupatilu se nalazi i tuš kabina opremljena staklenom pregradom i dekorativnom zavesom.

Povezane teme