Mali stan sa cvetnim motivima u Parizu koji će vas očarati

Dizajnerka Ode Žoli Žur opremila je svoj stan od 44 kvadrata u Parizu francuskim šarmom, cvetnim otiscima i stilskim dodacima.

Pariz ne gubi svoj šarm, čak i ako je vaš stan samo 44 kvadratna metra. Tako kaže dizajnerka enterijera Ode Žoli Žur. Hajde da bliže pogledamo njen stan, koji se nalazi u samom centru francuske prestonice: mali, svetao i veoma udoban.

Dizajnerka je odlučila da spoji dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju u jedinstvenu zonu. Rezultat je veliki prostor u čijem se svakom uglu, uprkos svojoj veličini, oseća udobnost.

Kompaktni ugaoni kauč napravljen je od okvira kreveta: dizajnerka ga je ukrasila tkaninama, rustičnim prekrivačem i dekorisala sa puno ružičastih i senf žutih jastuka.

Radni prostor upotpunjen je starinskim stolicama od ratana, dekorom, zelenilom i slikama. Visoki prozori skoro do poda, kroz koje se pruža pogled na mali vrt, postali su pravi ukras dnevne sobe.

Ode je srećna vlasnica stana u prizemlju, zahvaljujući kojem ima svoju malu baštu, što je retkost u metropoli kao što je Pariz.

Kuhinja je mala, ali funkcionalna. Podne pločice sa izražajnim cvetnim uzorkom, lagane lanene zavese koje zamenjuju glomazna drvena vrata donjih kuhinjskih ormara i elegantne crno -zlatne tapete - kuhinja u stanu očaravajuća je kao i dnevna soba.

Paleta boja spavaće sobe pokazala se mnogo mirnijom nego u drugim sobama. Svetli zidovi, visoki plafoni, hrastov parket - klasična minijaturna pariska soba. Ali ni ovde dizajnerka nije mogla bez svojih omiljenih cvetnih motiva. Zid iznad glave kreveta ukrašen je mrtvom prirodom koja prikazuje poljsko cveće. Konačni dodir su isti svetli raznobojni jastuci i prekrivač u boji, kao u dnevnoj sobi, i sveže cveće u vazama.

Povezane teme

14.06.2024 Enterijer

Paravani - jednostavno pregrađivanje

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

12.06.2024 Enterijer

Kako uneti žutu boju u enterijer za početak leta: ideje i saveti

Od pastelnih nijansi limun žute do vibrantnih sunčanih tonova, ovaj spektar boja donosi osveženje i živost, čineći svaki kutak doma svetlijim i prijatnijim.

10.06.2024 Enterijer

Savršena mala trpezarija u 5 ključnih koraka

Bez obzira na to da li se radi o malom stanu u gradu ili udobnoj kući na selu, stvaranje savršene trpezarije zahteva pažljivo planiranje, kreativnost i praktične strategije.

08.06.2024 Enterijer

Osvežite svoj dnevni boravak nežnim plavim nijansama pre početka leta

Kombinacija nežnih plavih tonova s neutralnim bojama ili svetlim detaljima stvara atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje na pragu nove sezone.

06.06.2024 Enterijer

Kako kombinovati žutu i tirkiznu boju u enterijeru: 7 ideja za vašu inspiraciju

Pažljivim balansiranjem žute i tirkizne i njihovim uvođenjem kroz različite elemente kao što su boja zidova, nameštaj, tekstil i dodaci, možete postići harmoničan i vizuelno privla...

04.06.2024 Enterijer

Funkcionalan minimalistički enterijer

Minimalizam, karakterisan jednostavnošću, čistim linijama i funkcionalnošću, postao je popularna filozofija dizajna za moderno stanovanje. Ovaj pristup ne samo da stvara estetski p...

02.06.2024 Enterijer

Kako stvoriti savršenu modernu dnevnu sobu koja kombinuje stil i udobnost?

Udobna moderna dnevna soba bez napora spaja funkcionalnost sa stilom...Zapamtite, cilj je stvoriti prostor koji se oseća i elegantno i opuštajuće - pravo utočište za udoban moderan...

31.05.2024 Enterijer

Dizajniranje stilskog i funkcionalnog malog stana

U urbanim područjima gde je prostor često ograničen, iskorišćavanje svakog kvadratnog metra postaje ključno. Međutim, uz pravi pristup, čak i najmanji prostori mogu se pretvoriti u...

29.05.2024 Enterijer

Vanvremenski terakota stil u dnevnom boravku

Terakota doslovno znači „pečena zemlja“ i to je upravo ono što dobijate ovim predivnim pločicama. Pored pločica, u svom domu možete da koristite i saksije od terakote radi boje i k...

27.05.2024 Enterijer

Oslobodite svoju dnevnu sobu

Bez obzira da li vaša dnevna soba deluje skučeno zbog previše nameštaja, suvišnih predmeta ili neadekvatnog rasporeda, postoji niz strategija koje možete primeniti kako biste stvor...

25.05.2024 Enterijer

Minimalistički savremeni dizajn enterijera: harmonija jednostavnosti i elegancije

Bez obzira da li dizajnirate elegantni urbani stan, udobnu kuću ili šik kancelarijski prostor, minimalistički savremeni dizajn enterijera nudi svestrano i elegantno rešenje koje se...