Mali očaravajući stan reprezent industrijskog stila

Industrijski stil, koji inspiraciju crpi iz starih oronulih skaldišta i napuštenih građevina, veoma je popularan među ljubiteljima enterijera. Uređenje doma po principima ovog stila obično podrazumeva da ćete imati priliku da vidite zid od opeke, mnoštvo nedovršenih elemenata, tamne tonove i slično. Ali koliko god se ovaj stil činio nedovršenim i neusaglašenim, enterijer industrijskog stila je ipak u savršenom skladu.

Pravi primer za to obezbeđuje nam dom koji smo vam danas pripremili. Reč je o nekadašnjoj staroj zgradi, koja dug niz godina nije bila u funkciji. I taman pred neposredno rušenje iste, arhitekte su odlučile da od nje naprave zadivljujuće mesto za život, koje je naravno urađeno u skladu sa industrijskim stilom.

Uređenje na ovaj način ostavilo je mogućnost da ceo eksterijer i enterijer zadrže svoje pređašnje karakteristike, ali da ujedno naprave mesta za nove i moderne elemente.

Taj sklada, starog i novog, najbolje je definisan u stanu na fotografijama. Prvo što primetite pri ulasku u dnevni boravak, jeste privlačna mešavina različitih tekstura. Drveni plafon od čvrstih greda i drveni pod u kombinaciji su sa veikim kožnim modernim kaučem, zanimljivom dekoracijom koja ima elemente kako modernog, tako i industrijskog stila.

Kuhinja se nalazi tik uz dnevni boravak, ista je mala i jednostavna, i sadrži mermerno ostrvo, viseću rasvetu, plave kuhinjske ormariće i dovoljno prostora za odlaganje hrane. Zid od opeke je glavna dekoracija u kuhinji, kao i odlika industrijskog stila.

Još jedna predivna prostorija svakako da je spavaća soba koja je uokvirena staklenim zidovima, i na taj način povezana sa dnevnim boravkom. Naravno, unutar spavaće sobe nalaze se i zavese koje vlasnicima doma obezbeđuju privatnost, kad god im je ista potrebna.

Celokupan doživljaj ovog enterijera je još lepši i potpuniji zahvaljujući predivnom pogledu koji se pruža sa terase ovog modernog doma.

S.B.

Photo: Decoist.com

Povezane teme