Mali ali neverovatno funkcionalan enterijer oduševljava svojom jednostavnošću

Više slika

Više slika

Ovaj mali stan predstavlja zapanjujući primer savremene nekretnine.

Smešten u jednoj od najaktivnijih i najprometnijih ulica, ovaj mali dom je savršena mešavina elegancije i surfovanja, sa morem, plažom i letom u srcu. Materijali, boje i oblici pružaju savršenu mešavinu za svakodnevni život sa stilom. Da budemo precizniji, ovaj dom je dizajniran da predstavlja moć talasa, istovremeno odajući delikatan i sofisticiran dodir.

Dizajn ovog simpatičnog doma prosto očarava svojim oblinama, materijalima i bojama. Stvoren za mladog surfera koji voli leto, eleganciju i život uopšte, ovaj stan je odraz njegovog životnog stila i svih onih stvari koje voli i u kojima uživa. Namera je bila da se stvori savršena mešavina elegancije i surfovanja, te da more, plaža i leto postanu centralni motivi za kompletan projekat.

Da bi se oživeo početni koncept, stvorena je društvena zona kako bi se prikazao ekspanzivan, ujedinjen prostor sa direktnim pristupom glavnoj terasi stana, zajedno sa skrivenim prostorijama i propratnim detaljima. Kupatilo se takođe nalazi u društvenoj zoni, zajedno sa spavaćim sobama.

Spavaća soba u stanu se otvara na drugu terasu, pružajući pogled na zadivljujući pejzaž, a dolazi u kompletu sa velikim ormarom skrivenim iza uzglavlja i kupatilom sa duplim tuševima. Druge dve spavaće sobe u privatnom delu su spojene sa malom sobom koja se koristi kao kućna kancelarija.

Da bi dizajneri prikazali moć talasa a istovremeno dodali i delikatne i sofisticirane detalje korišćeni su geometrijski oblici i bogate boje kako bi se dočarao život surfera na zidovima, nameštaju i dodacima. Rezultat je stan koji deluje otvoreno, jednostavno i slobodno, i koji čini da se svi u njemu osećaju kao da su u sopstvenoj privatnoj umetničkoj galeriji.

Povezane teme

17.05.2024 Enterijer

Svetlost, prostranost i optimizam: sve zahvaljujući belom enterijeru

Možda zvuči kao najjednostavnije ukrašavanje sobe, ali dobijanje potpuno belog enterijera zapravo predstavlja pravu malu umetnost.

15.05.2024 Enterijer

Jednostavni, funkcionalni i korisni: minimalistički enterijeri

Izvan njegovih čistih linija i nezagušenih prostora, minimalizam se takođe odnosi na funkcionalnost - filozofiju koja promoviše ideju da "manje znači više" ne samo u smislu vizueln...

13.05.2024 Enterijer

Enterijer koji opušta i umiruje

Kreiranje enterijera koji umiruje i opušta je zapravo stvaranje utočišta od svakodnevnih stresova, i to onog koje promoviše opuštanje, obnavljanje energije i osećaj blagostanja.

11.05.2024 Enterijer

Ideje za sivi i beli izgled spavaćih soba

Ovi neutralni tonovi donose sa sobom ne samo estetsku privlačnost već i funkcionalnost, omogućavajući vam da stvorite prostor koji odražava vašu ličnost i stilski senzibilitet.

09.05.2024 Enterijer

Kreiranje životnog prostora koji odražava vašu ličnost i stil

Stvaranje životnog prostora koji je u skladu sa vašom ličnošću i stilom nije samo praćenje najnovijih trendova u uređenju kuće; radi se o stvaranju okruženja koje se čini jedinstve...

07.05.2024 Enterijer

Kreativne ideje za personalizaciju stana bez velikih troškova

Pristupačne ideje za dizajn enterijera ne moraju da budu ograničavajuće, a svakako imaju potencijala da budu i jako kreativne i originalne.

05.05.2024 Enterijer

Moderni i elegantni stanovi u potkrovlju – i razlozi zašto ih volimo

Stanovi u potkrovlju postali su standard u urbanim sredinama. Osim činjenice da su jedino moguće rešenje u već prenatrpanim gradovima, oni su ujedno i savršeno mesto za stvaranje i...

03.05.2024 Enterijer

Nordijski dizajn može učiniti svaki mali stan velikim

Nordijski dizajn stvara prozračan prostor u kome se njegovi stanovnici mogu osećati opušteno, a gosti biti dočekani širokogrudom dobrodošlicom.

01.05.2024 Enterijer

5 saveta za luksuzniji izgled dnevnog boravka bez velikog troška

Sa strateškim planiranjem i pažnjom na detalje, možete transformisati svoj prostor u sofisticirano utočište koje izražava eleganciju bez velikih troškova.

29.04.2024 Enterijer

Trendovi u dizajnu enterijera: da li ih ponekada treba zanemariti?

Iako je primamljivo pratiti najnovije modne trendove, uključivanje elemenata koji održavaju svoju privlačnost tokom godina osigurava da dom ostane funkcionalan i moderan.

27.04.2024 Enterijer

Osvetlite svoj enterijer sa stilom: saveti za stvaranje udobnijeg doma

Bez obzira da li se trenutno bavite uređenjem malog stana ili jednostavno želite da poboljšate prirodno svetlo u svom domu, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete sve...