Ljupki stan od 35m² koristi panelna vrata da bi sve bilo na svom mestu

Više slika

Više slika

Vodimo vas u stan od 35m² koji oduševljava svojim praktičnim rešenjima za skladištenje.

Iako je vlasnik prvobitno želeo da uradi projekat za veći stan kako bi dobio više prostora za sebe i svoju porodicu, na kraju se ipak odlučio da samo preuredi malu garsonjeru kako bi postigao veću udobnost. Kao što ćete i sami videti, definitivno je uspeo u svojoj nameri, a njegov mali stan je na kraju ispao prava mala oaza.

Jedan od najvećih izazova za dizajnerski studio koji je radio na ovom projektu bio je da stvori okruženje koje će biti dobrodošlo i ugodno, a opet neće izgledati pretrpano ili previše fragmentirano. Stoga su dizajneri odlučili da se fokusiraju na stvaranje lakoće i organizovanosti prostora.

Kako bi postigli ovaj cilj, dizajneri su krenuli od nule. Stvorili su ostrvski pult u kuhinji, napravili kućište za skrivanje kondenzatora vazduha koje je ujedno postalo ugao za kafu, dizajnirali sav nameštaj u stanu i odradili novo farbanje prema paleti boja projekta.

Dnevni boravak stana uključuje mini-hol sa policama za cipele, TV salu, kuhinju i vešeraj koji su integrisani kako bi se maksimalno iskoristio prostor. Uz to, stan je izolovan sa ugrađenim kliznim vratima, što omogućava fleksibilnost i praktičnost. Kao dodatak, u ulaznom holu se nalazi velika klupa koja može poslužiti kao stalak za cipele ili kutija za skladištenje.

Kako je stan veoma mali, dizajneri su stvorili opciju da se kuhinja i veš mašina izoluju pomoću šupljih panelnih vrata, dok su za dnevni boravak odabrali kompaktnu i udobnu malu sofu za dve osobe. Svi elementi u stanu prate istu paletu boja projekta i optimizovani su kako bi se stvorilo funkcionalno skladište koje će služiti domaćinu.

Na kraju, ogledalo na vratima ormara proširuje prostor i štedi prostor na zidovima, dok se vrata kuhinje i vešeraja mogu sklopiti kako bi se prostor maksimalno iskoristio.

Sve u svemu, dizajnerski studio je uspeo da stvori prekrasan prostor koji je funkcionalan, praktičan i ugodan za život. Drugim rečima, uspeli su da stvore savršen balans između estetike i funkcionalnosti, što je zahtevan zadatak u tako malom prostoru.

Povezane teme

17.05.2024 Enterijer

Svetlost, prostranost i optimizam: sve zahvaljujući belom enterijeru

Možda zvuči kao najjednostavnije ukrašavanje sobe, ali dobijanje potpuno belog enterijera zapravo predstavlja pravu malu umetnost.

15.05.2024 Enterijer

Jednostavni, funkcionalni i korisni: minimalistički enterijeri

Izvan njegovih čistih linija i nezagušenih prostora, minimalizam se takođe odnosi na funkcionalnost - filozofiju koja promoviše ideju da "manje znači više" ne samo u smislu vizueln...

13.05.2024 Enterijer

Enterijer koji opušta i umiruje

Kreiranje enterijera koji umiruje i opušta je zapravo stvaranje utočišta od svakodnevnih stresova, i to onog koje promoviše opuštanje, obnavljanje energije i osećaj blagostanja.

11.05.2024 Enterijer

Ideje za sivi i beli izgled spavaćih soba

Ovi neutralni tonovi donose sa sobom ne samo estetsku privlačnost već i funkcionalnost, omogućavajući vam da stvorite prostor koji odražava vašu ličnost i stilski senzibilitet.

09.05.2024 Enterijer

Kreiranje životnog prostora koji odražava vašu ličnost i stil

Stvaranje životnog prostora koji je u skladu sa vašom ličnošću i stilom nije samo praćenje najnovijih trendova u uređenju kuće; radi se o stvaranju okruženja koje se čini jedinstve...

07.05.2024 Enterijer

Kreativne ideje za personalizaciju stana bez velikih troškova

Pristupačne ideje za dizajn enterijera ne moraju da budu ograničavajuće, a svakako imaju potencijala da budu i jako kreativne i originalne.

05.05.2024 Enterijer

Moderni i elegantni stanovi u potkrovlju – i razlozi zašto ih volimo

Stanovi u potkrovlju postali su standard u urbanim sredinama. Osim činjenice da su jedino moguće rešenje u već prenatrpanim gradovima, oni su ujedno i savršeno mesto za stvaranje i...

03.05.2024 Enterijer

Nordijski dizajn može učiniti svaki mali stan velikim

Nordijski dizajn stvara prozračan prostor u kome se njegovi stanovnici mogu osećati opušteno, a gosti biti dočekani širokogrudom dobrodošlicom.

01.05.2024 Enterijer

5 saveta za luksuzniji izgled dnevnog boravka bez velikog troška

Sa strateškim planiranjem i pažnjom na detalje, možete transformisati svoj prostor u sofisticirano utočište koje izražava eleganciju bez velikih troškova.

29.04.2024 Enterijer

Trendovi u dizajnu enterijera: da li ih ponekada treba zanemariti?

Iako je primamljivo pratiti najnovije modne trendove, uključivanje elemenata koji održavaju svoju privlačnost tokom godina osigurava da dom ostane funkcionalan i moderan.

27.04.2024 Enterijer

Osvetlite svoj enterijer sa stilom: saveti za stvaranje udobnijeg doma

Bez obzira da li se trenutno bavite uređenjem malog stana ili jednostavno želite da poboljšate prirodno svetlo u svom domu, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete sve...