Kompletno redefinisanje enterijera zaslužno za stvaranje opuštenog porodičnog doma

Renoviranje malog stana koji se nalazi u stambenoj zgradi iz 60-ih godina ubrzo se pretvorilo u kompletno redefinisanje životnog prostora...

Ponekad je kompletna transformacija stambenog prostora neophodna kako bi se nastavio normalan porodičan život. Ovaj simpatičan stan u Bratislavi je savršen primer za to. Sigurni smo da pretrpan raspored i gužva na sve strane nikome ne prija, pa je zato stvaranje jasno definisanih strukturnih elemenata neophodno kako bi se stvorile veće funkcionalne zone, a sve u skladu sa intenzitetom njihove upotrebe.

Međusobnim povezivanjem dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom otvoren je deo stana u kom porodica provodi svo svoje slobodno vreme, pojačan je kontinuitet prostora i dodatno osvetljena čitava unutrašnjost. U ovom delu doma se svakako najviše ističe gruba konstrukcijska osnova koja je u suprotnosti sa preciznom stolarijom što je unelo i malo industrijskog stila u celu priču.

Otvaranje novih vidika omogućilo je korišćenje punog potencijala rasporeda dvostruke ekspozicije sa prozorima koji sada uživaju u fantastičnom pogledu na okolno zelenilo. Na ovaj način poseban akcenat stavljen je i na ulaznu zonu koja je proširila pogled na celu unutrašnjost, pa je tako dnevna svetlost sa kuhinjskog prozora uspela da dopre čak do kupatila zahvaljujući prozirnim staklenim elementima.

Na kraju dodajemo i to da ovim enterijerom preovladava bleda paleta prirodnih boja osvetljena terakotom koja je ujedno i najzaslužnija za stvaranje opuštene atmosfere celokupnog domaćinstva.

Izvor: architizer

Povezane teme