Klizeća vrata u stanu – zašto da ne?

Priznajte, da nema klizećih vrata trebalo bi ih izmisliti!

Svi volimo da nam stvari u životu “idu glatko”. Zašto bi onda vrata u našem stanu bila izuzetak? Na kraju krajeva, ukoliko se odlučite za ovakav jedan mehanizam možete biti sigurni da vam niko nikada više neće zalupiti vrata pred nosom.

I ne, ovo se ne odnosi isključivo na onaj deo glavne sobe (čitajte: dnevnog boravka) koji se spaja sa terasom. Iako većina ljudi klizeća vrata povezuje samo sa ovim delom našeg porodičnog prostora, klizeća vrata zapravo savršeno dobro “pasuju” i svim ostalim prostorijama.

Bilo da se radi o spavaćoj ili gostinskoj sobi, kao i kupatilu, klizeća vrata će vam dozvoliti da kreirate više različitih zona a da pritom ne doprinesete utisku totalne razdvojenosti istih.

Prvo što nama pada na pamet je sledeća asocijacija: kutak osmišljen kao mini-teretana odvojen klizećim vratima od svog korena: spavaće sobe. Ili omanja kancelarija sakrivena u “čeljustima” dnevne sobe. Ima li boljeg načina da kamuflirate jednu veću prostoriju koja je suštinski podeljena na dva totalno različita dela?

Danas zaista imate toliko puno izbora, bar kada su ova vrata u pitanju. Od klasičnog drveta, preko aluminijuma pa sve do matiranog stakla. Vaše je samo da najpre osmislite njihovu namenu a zatim da se odlučite ne samo za materijal, već i oblik kao i boju.

Kao i obično, ohrabrujemo vas da eksperimentišete sa stilovima, ali da se držite stare dobre umerenosti. Ukoliko, primera radi, u svojoj spavaćoj sobi već imate orman sa kliznim vratima, postavljanje istih na ulazu u samu sobu može biti “too much”.

S druge strane, kuhinja ili trpezarija su možda najzahvalnije prostorije za ovakav tretman, upravo iz razloga što su one nekako i najprometnije te samim tim i znaju da cene brz i lak pristup.

Povezane teme