Kameni zidovi & pametne tehnike izolacije stvorile savršen porodični dom

Pametno & razumno renoviranje istorijske kuće sa kamenim zidovima omogućilo je stvaranje idealnog životnog prostora za čak dve porodice...

Kao što ćete i sami imati prilike da vidite u našoj maloj galeriji slika, kameni zidovi i slikoviti pogledi su i više no dobrodošli u ovaj vanvremenski dom u Engleskoj. Priznaćete da nije tako čest slučaj videti dom koji na ovako mudar način kombinuje moderno sa bezvremenskom privlačnošću klasičnih kamenih zidova, zar ne?

Transformacija ovog doma darovala mu je neku potpuno novu privlačnost, kako spolja tako i iznutra, pa ova prelepa kuća sada ima ukupnu stambenu površinu koja je dvostruko veća od prethodnog prostora. Tako sada na ovom imanju udobno žive čak dve porodice a da pritom ni u čemu ne remete jedna drugu.

Čak i izdaleka može se videti jasna lepota kuće koja prosto privlači svojim neprolaznim rustičnim šarmom. Osim kamenih zidova i tradicionalnog krova, novo proširenje takođe daje sve od sebe kako bi oponašalo ukupni ambijent originalnog doma, a da pritom svojim stanarima nudi moderan komfor. Niz pametnih tehnika izolacija, pasivno grejanje i hlađenje, uređaji za uštedu energije kao i sveukupni ekološki dizajn obezbedili su da renovirana kuća sada troši daleko manje energije od prethodne građevine.

A kada je reč o opremanju enterijera, duboko sivkasto-plava boja u kombinaciji sa prirodnim svetlom koga ovde zaista ima u izobilju, poslužila je za stvaranje klasične i savremene elegancije. Lepo uokvireni prozori su, osim neosporne funkcionalnosti, gotovo svim sobama pružili i prekrasan pogled na okolinu, dok je renoviran i energetski efikasan stambeni deo kuće zahvaljujući renoviranju sada savršeno povezan sa spoljnim prostorom.

Izvor: decoist

Povezane teme