Kako skockati minijaturan stan? Jednostavne ideje koje zaista rade!

Mali stanovi mogu biti neverovatno udobni i prijatni za život, a pritom od poda do plafona skrojeni po vašoj meri! Lepota je u očima posmatrača, a udobnost definitivno čine detalji.

To najbolje znaju vlasnici malih stanova. Ponekad je dovoljna samo jedna smešna ili staromodna stvar da uništi i najbolji dizajn, i obrnuto. Primera radi, tepih kupljen na rasprodaji može načiniti čuda za estetiku malog doma, dok neke skupocene zavese pogrešnih šara mogu izgledati kao katastrofa. Kako onda skockati mali stan tako da on savršeno ispuni sve ključne zahteve kako po pitanju udobnosti ali i estetike?

ISKORISTITE MALE DODATKE

Iskoristite „male“ prostorije da dodate ukus prostoru i smanjite ukupne troškove. Kada svoje osnovne delove (sofa, fotelja, nameštaj, itd.) držite jednostavnim i osnovnim, to vam omogućava da unesete ličnost u svoj prostor kroz akcentne delove kao što su jastuci, prostirke, umetnost i dodaci koji se nazivaju „mali“. Vaši osnovni delovi bi trebalo da traju više od 10 godina, zato je manje skupo da ažurirate svoje sitne komade češće od vaših osnovnih delova.

UMETNIČKA DELA NE MORAJU PRATITI STIL SOBE

Umetnička dela ne moraju, niti bi trebalo da odgovaraju boji ili stilu vaše sobe. Dakle, slobodno pustite mašti na volju i pomešajte različite umetničke detalje u prostoriji. Na primer, ako imate tradicionalnu sliku u ulju prevelike veličine i želite da imate eklektičniji prostor, možda ćete želeti da ugradite i crno-belu apstraktnu fotografiju ili sliku.

UVEK DOBRO PLANIRAJTE PROSTOR

Nikada ne pokušavajte da sastavite sobu iz hira ili dosade: pogrešićete. Najverovatnije ćete na kraju koristiti komad nameštaja koji je premali za prostor, jer vam se činilo kao sigurnija opcija prilikom kupovine. Uvek imajte ptičju perspektivu za plan prostora i izmerite svaki komad koji će ući u prostor. Ovo će osigurati da sve teče i funkcioniše ispravno.

BALANS TEKSTURE, ŠARA I BOJA

Budite sigurni da imate dobro izbalansiranu mešavinu teksture, šara i boje unutar prostora. Sobe se lako mogu načiniti haotičnim i neartikulisanim lošim izborom boja i šara. Ovakvi elementi mogu biti ili preveliki ili premali za prostor, ili prostoriji nedostaje tekstura. Dakle, idilična mešavina teksture, šara i boja će pomoći u stvaranju prijatne kompozicije za prostor.

OSVETLJENJE KAO UMETNOST

Bilo da se radi o lusteru, stonoj ili podnoj lampi, osvetljenje se može koristiti kao oblik umetnosti. To je jedinstven način da dodate ličnost i teksturu prostoru bez oslanjanja na predvidljivo umetničko delo koje visi na zidu. Na primer, možete koristiti neverovatan luster iznad stola na kome nema ničega i samo to će govoriti o elementu umetnosti unutar prostora.

ŠTO VIŠE STOLICA – TO BOLJE!

Velike udobne stolice do malih antikvitetnog primerka u uglu sobe sa gomilom knjiga na njoj – sve se računa! Da li imate kadu u svom malom kupatilu? Stavite stolicu pored nje za svoje kupke i mirišljave sveće. Treba vam prostor u spavaćoj sobi da sednete i obujete cipele? Uparite zanimljivu stolicu sa svojim noćnim ormarićem i svom prostoru dodajte više praktičnosti i lepote.

Povezane teme