Kako opremiti dom u moderno-klasičnom stilu?

Šta je uopšte moderan klasični stil u dizajnu enterijera, koje su njegove osnovne karakteristike, i kako ga na najlakši mogući način uneti u svoj dom?

Za početak podsećanje – klasičan dizajn enterijera potiče iz evropske kulture. Tačnije, svi oni pojmovi za koje ste do sada čuli, poput viktorijanskog, Art Deco-a, grčkog i rimskog stila, podjednako služe kao inspiracija modernom klasicizmu. Odatle se, dalje, klasičan dizajn meša sa modernim detaljima i dobija sasvim novi (ali dobro prepoznatljiv) stil koji je rado viđen u savremenim domovima.

Nameštaj ovog stila je kombinacija modernog, klasičnog i minimalističkog stila - jednostavan je i ima manje rezbarenja. Glavne boje za ovaj stil su braon, bež, crna, čokoladno braon, siva, srebrna, bela i najzagasitija plava, a sve one služe kako bi se dodatno pojačala veza modernih i klasičnih elemenata nameštaja.

Slobodno kombinujte boju nameštaja, zidova i ukrasa da biste stvorili savršen moderno-klasičan stil doma. Ovaj stil možete učiniti privlačnijim tako što ćete svoj prostor ukrasiti sa nekoliko lepih dodataka, ali ne preterujte. Oslonite se na jednostavne ukrase poput vaze sa jednim cvetom, velike slike na zidu i par dekorativnih jastučića sa geometrijskim uzorkom.

Što se tiče prozora, možete ih ostaviti potpuno golim kako bi u sobu uneli više sunca. Međutim, ako ne želite previše svetla, uvek možete postaviti roletne koje će naglasiti jednostavan izgled prozora. Što se tiče podova, naglasak je na neutralnosti, pa se obično koriste tepisi mekih boja ili drveni podovi u što toplijim tonovima.

Povezane teme