Kako najbolje iskoristiti zid od cigle u enterijeru?

Izloženi unutrašnji zidovi od cigle nikada ne izlaze iz mode, ali sa popularnošću industrijskog potkrovlja i boho stila, čini se da su popularniji nego ikad.

Dakle, kako ukrasiti sobu zidom od cigle? I, kako dodati ciglu u svoj kućni dekor ako je već nemamo u svom domu? Cigla je onaj savršeni detalj koji isto tako savršeno dopunjuje većinu stilova dekoracije, uključujući industrijsko potkrovlje, boho šik, seosku kuću ili rustičan enterijer. Čak i moderan dekor izgleda bolje kada je postavljen na zid od cigle.

Ako već imate zid od cigle, potrudite se da ga iskoristite u punom potencijalu. Za početak, ne skrivajte svoje cigle već ih izložite. Odlučite se za plutajuće police umesto da pokrivate ogroman deo cigle velikom policom za knjige. Ili kupite otvorenu regalnu jedinicu koja ostavlja jasan pogled na cigle iza sebe. Slično tome, umesto da okačite TV ili velika umetnička dela na ovaj zid, razmislite o tome da ih postavite na neku drugu lokaciju.

Takođe, imajte u vidu da je cigla materijal koji odlično podnosi eksperimente, pa joj slobodno dodajte šarene boje i malo umetnosti. Primera radi, svetla umetnička dela i zelene biljke dodaju šarene boje koje ističu ciglu. Samo neka bude jednostavno i nemojte pretrpati zid. Često je samo jedan komad ili nekoliko biljaka u saksiji dovoljno da ožive vaše zidove od cigle.

Pored biljaka, prirodno drvo može učiniti da zid od cigle izgleda neverovatno dobro. Dodajte drvene akcente kao što su police, merdevine, uzglavlja, stolice i komode. Uravnotežite ih komadima neutralnih tonova. Na primer, crna sofa okružena drvenim stočićima izgledaće elegantno uz zid od cigle ukrašen jednostavnim umetničkim delima.

Većina ljudi na pomen cigle zamišlja crvenu ili braon boju. Ali cigle mogu dolaziti u raznim bojama, od gline i žute do sive, crno-bele. Bela je najpopularniji izbor, ali možete da ofarbate svoj zid od cigle gotovo bilo kojom bojom. Klasične crvene i braon opcije imaju bezvremensku privlačnost, ali cigla je danas u trendu u gotovo svim varijantama pa se slobodno odvažite da isprobate onu koja vama i vašem enterijeru posebno prija.

photo: home-designing

Povezane teme