Kad drvo zablista u svakom delu doma

Jednostavan, sofisticiran i prirodan enterijer porodične kuće koja ostavlja sasvim dovoljno mesta za kvalitetno “zoniranje” prostora.

Dizajnirana za potrebe petočlane porodice, ova kuća balansira sofisticirani stil života orijentisan na zabavu sa potrebama rastuće, aktivne porodice. Tlocrt i nameštaj su strateški birani kako bi se postigla različita interesovanja unutar ograničenog prostora, dodajući prilagođene elemente u celini i otključavajući potencijal zaista modernog doma.

Javne površine kuće su usidrene sa dva životna prostora koja okružuju centralno dvorište - jedan formalni, a jedan porodično orijentisan. Svečana dnevna soba je pogodna za zabavu: u njoj se nalazi bar obložen orahom, veliki tepih od kašmira nežno zlatno-ružičaste boje i pažljivo odabran skulpturalni nameštaj koji dodaje na udobnosti.

Široka, otvorena vrata vode u dvorište koje na taj način postaje deo unutrašnjosti. Porodična soba naglašava toplinu i mekoću zahvaljujući udobnim ležaljkama i monolitnom stočiću za kafu od kamena koji ujedno predstavlja i originalan, rekli bismo neočekivan dodatak kompletnom dekoru.

Teksture i završne obrade su naglašene kroz akcente po meri, a sve deluje “uzemljeno” i prirodno, prvenstveno zahvaljujući bezvremenskom prirodnim kamenu i raskošnom drvetu.

Na ovaj način, slaveći svetle drvene površine, dom je ne samo naglasio svoju udobnost već i klasičnu estetiku koja odiše svežinom i prirodnom elegancijom.

photo: Woods + Dangaran

Povezane teme