Jednosoban stan sa tirkiznim akcentima

Više slika

Više slika

Dizajnerka je kreirala ženstven, lakonski enterijer gde čisti jednostavni oblici dopunjuju grafičke linije i duboke nijanse.

Slobodni raspored, ispravan oblik soba, veliki prozori i obilje svetlosti omogućili su dizajnerki da kreira moderan i funkcionalan enterijer u prostoru jednosobnog stana, odražavajući karakter svoje vlasnice - mlade manekenke.

"Već na prvom sastanku, kupac je znao šta želi da vidi u budućem stanu. Svi primeri koje je ona predložila kombinovali su konciznost stilskih odluka i prisustvo tirkizne boje“, kaže dizajnerka. "Međutim, po mom mišljenju bili su previše "muški", oštri i hladni. Odlučila sam da joj ponudim mekšu, ženstveniju verziju lakonskog enterijera. U isto vreme, ostali smo verni početnoj simpatiji tirkizne boje, obilju sjaja i želji da enterijer ne opterećuje dekorom.“

Za zidove su odabrane nijanse Slaked Lime Little green, ​​koja je površine učinila mekanima i baršunastim. Da bi unutrašnjosti dodali toplinu i ženstvenost, tekstura metala u toplim zlatnim nijansama pomogla je da se postavi pravo raspoloženje. U studijskom prostoru, kombinujući nekoliko funkcija odjednom, dominira velika, prostrana kuhinja - onako kako je domaćica želela. Kompaktna trpezarija smeštena je kraj prozora sa slikovitim pogledom na grad.

U spavaćoj sobi ručno oslikane grafičke pozadine smeštene su iznad kreveta, a kontrastni crni pod stvara dodatnu dubinu prostora. Duboke plave zavese od sirove svile, posteljina od platna i dekorativni jastuci od svilenog baršuna odgovorni su za taktilni užitak. Ali centralna uloga se, naravno, daje krevetu na okrugloj osnovi.

"Mušterija je zaista želela nizak krevet, a u ovaj se model zaljubila na prvi pogled." Prostrani ormar u spavaćoj sobi nije jedino mesto za odlaganje stvari. U predsoblju se nalazi i mala garderoba za odeću i obuću. Mašina za veš i mala sklopiva korpa za veš su bile sakrivene u kupatilu. „Umivaonik je pomeren udesno, a leva strana ormara deluje kao toaletni sto. U tu svrhu odabrali smo kombinaciju dva ogledala i obezbedili dodatno osvetljenje - na taj način su svi prostori dobili maksimalnu punoću, funkcionalnost, ostajući pri opštem estetskom konceptu prostora."

foto:elledecoration.ru

M.L.

Povezane teme

09.05.2024 Enterijer

Kreiranje životnog prostora koji odražava vašu ličnost i stil

Stvaranje životnog prostora koji je u skladu sa vašom ličnošću i stilom nije samo praćenje najnovijih trendova u uređenju kuće; radi se o stvaranju okruženja koje se čini jedinstve...

07.05.2024 Enterijer

Kreativne ideje za personalizaciju stana bez velikih troškova

Pristupačne ideje za dizajn enterijera ne moraju da budu ograničavajuće, a svakako imaju potencijala da budu i jako kreativne i originalne.

05.05.2024 Enterijer

Moderni i elegantni stanovi u potkrovlju – i razlozi zašto ih volimo

Stanovi u potkrovlju postali su standard u urbanim sredinama. Osim činjenice da su jedino moguće rešenje u već prenatrpanim gradovima, oni su ujedno i savršeno mesto za stvaranje i...

03.05.2024 Enterijer

Nordijski dizajn može učiniti svaki mali stan velikim

Nordijski dizajn stvara prozračan prostor u kome se njegovi stanovnici mogu osećati opušteno, a gosti biti dočekani širokogrudom dobrodošlicom.

01.05.2024 Enterijer

5 saveta za luksuzniji izgled dnevnog boravka bez velikog troška

Sa strateškim planiranjem i pažnjom na detalje, možete transformisati svoj prostor u sofisticirano utočište koje izražava eleganciju bez velikih troškova.

29.04.2024 Enterijer

Trendovi u dizajnu enterijera: da li ih ponekada treba zanemariti?

Iako je primamljivo pratiti najnovije modne trendove, uključivanje elemenata koji održavaju svoju privlačnost tokom godina osigurava da dom ostane funkcionalan i moderan.

27.04.2024 Enterijer

Osvetlite svoj enterijer sa stilom: saveti za stvaranje udobnijeg doma

Bez obzira da li se trenutno bavite uređenjem malog stana ili jednostavno želite da poboljšate prirodno svetlo u svom domu, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete sve...

25.04.2024 Enterijer

5 boja koje će pomoći da vaš enterijer izgleda skupoceno

Od bogatih, dubokih nijansi do mekih, suptilnih tonova, prave boje mogu poboljšati arhitektonske karakteristike vašeg doma i odražavati vaš lični stil.

22.04.2024 Enterijer

Enterijer koji se raduje Uskrsu

Uskrs je vreme obnove, radosti i proslave, a enterijer koji se raduje Uskrsu odražavaće tu atmosferu kroz svoj dizajn, dekoraciju i ambijent.

18.04.2024 Enterijer

Miks krem i braon nijansi: najbolje kombinacije za spavaću sobu

Kombinacija krem i braon nijansi nudi harmoničan spoj topline, svestranosti i vizuelne privlačnosti, što je čini popularnim izborom za stvaranje udobne spavaće sobe...

16.04.2024 Enterijer

Male dnevne sobe: ideje za transformaciju kompaktnih prostora

Sa savetima o višestrukoj funkcionalnosti, igri sa svetlom i prostorom, kao i izborom pravog nameštaja, vaša mala dnevna soba će postati omiljeno mesto za opuštanje i druženje u va...