Impresivna kuća od stakla sa belim enterijerom i mnogo svetlosti

Ima nešto u tom staklu... ono je k'o stvoreno da i od najdosadnijeg doma na svetu napravi prefinjeno i elegantno mesto za život.

Staklo ne samo da je atraktivno i privlačno za oko, već ujedno predstavlja i ekološki prihvatljiv materijal koji ne odaje toksična isparenja tokom proizvodnog procesa. Svestrano i dobro za naše zdravlje, staklo je u stanju da i najmračnije mesto otvori, ulepša i načini domom.

Njegov prozirni kvalitet čini da svaka soba izgleda dovoljno veliko a automatski omogućava prodor veće količine prirodnog svetla u dom. Idealno je za kombinaciju sa drvetom ali i većinom metala, pa zato ne čudi što se od njega danas izrađuje gotovo sve – od vrata, pregradnih zidova, preko stolica i trpezarijskih stolova pa sve do lampi i ostalih sitnih predmeta za dekoraciju.

Dom koji nam je danas poslužio za inspiraciju smešten je u Sijetlu i ima odličan pogled na ulicu upravo zahvaljujući širokim i velikim prozorima. U tome mu pomaže i stakleni balkon koji ujedno predstavlja idealno mesto za leškarenje, ispijanje kafe ili čitanje omiljene knjige. Zapravo, svaki kutak ovog stana oivičen je staklom, pa se tako i kuhinja i trpezarija (kao i maleni ali skockan dnevni boravak) mogu takođe pohvaliti prozorima od poda do plafona.

Jednostavne bele završne obrade još su više doprinele osećaju otvorenosti i jednostavnosti prostora, dok je kuća spolja obložena kedrom kako bi se postigao kontrast između unutrašnjosti i spoljašnjosti.

Bilo kako bilo, ova kuća je u potpunosti odgovorila izazovima čistog, belog enterijera, ponajviše zahvaljujući staklu koje je na neki način kuću izložilo ostatku sveta.

Izvor: hybridarc.com

Povezane teme