Harmonija prošlosti i sadašnjosti: kombinovanje starog i novog u enterijeru

Stilski nameštaj većina ljudi obožava upravo zbog njegovih izuzetnih zanatskih tehnika koje se koriste prilikom izrade i lepote koja je u njegovim komadima neosporna.

Ne samo to, svaki od njih ima neku priču iza sebe, koja govori o tome kako su uspeli da ostanu čitavi sve ovo vreme, i kako će nastaviti da žive večno. Rustični osećaj klasičnih predmeta koji je vezan za stare stvari, ostaje nenadmašan sve do danas, u odnosu na bilo koji drugi, kada je moderan dizajn uveo svoju totalno jedinstvenu i osvežavajuće novu pojavu.

Savremeni umetnički radovi prevazilaze artističku formu, zajedno sa ljudskim inovacijama, strašću, radoznalošću i neustrašivosti u eksperimentisanju sa novim stvarima. Ovo dozvoljava ljudima da konstantno kreiraju novi nameštaj i dekore koji variraju od jednostavnog, do najglamuroznijeg dizajna enterijera.

Ako se često susrećete sa ovom dilemom, dok takođe vrlo često čujete ovu frazu, “ne prave ih više kao nekada” i imate osećaj da nešto što je kreirano novijeg datuma ne poseduje autentičnost, dok sa druge strane, vi u isto vreme pokušavate da budete uvučeni u zanos modernih remek dela i jednostavno uživate u pogledu na njihove obrazce i predivne boje, imamo rešenje za vas!

Ovo je dokaz da je idealna solucija za vas sledeća: naučite da mešate staro i novo, kombinujte ih u celinu i istaknite ih zajedno sa vašim ličnim dodirom, kako biste postigli izgled jedinstvenog okruženja, koje vrlo lako može da bude prilagođeno svakom domu.

Predmeti iz različitih vremena poseduju sebi svojstven karakter, mnogo više nego što mislite ili što ste ikada znali, i to predstavlja nešto zbog čega neki od njih imaju svoju namenu na jednom određenom mestu. Uzmimo za primer eklektični enterijer, jednu vrstu dizajna koja je označena kao najteži stil, vrlo često kreirajući sliku atmosfere rustičnog domaćinstva sa svojim šarmantnim vanvremenskim komadima.

Međutim, ne mora uvek da bude staromodan i može biti uklopljen sa objektima iz različitih oblasti i kontrastnih izgleda, pritom nikada više nećete morati da bacite nešto veoma dragoceno i vredno. Uzmite bilo koju sobu u vašem domu koja poseduje stari drveni pod i uklopite ga sa jedinstvenim lusterom u centru, zatim okačite na zid minimalističko platno, i unesite moderan i uglađen krevet, ili trpezarijski sto u sredinu.

Činjenica je da se u nekim slučajevima suprotnosti privlače, zato mešajte ravno i tanko, jednostavno i komplikovano, glatko i grubo, i opet, staro i novo. Dozvolite sebi slobodu da projektujete raspoloženje koje želite da stvorite, budite spontani, mešajte različite elemente kao što su nameštaj, vlakna, boje, štampe, materijale, i postavite ih tamo gde vašem oku odgovara.

Dokle god su objekti podesni za mesto koje zauzimaju u prostoru i osećate da su pravi i perfektni, onda imate svoju idealnu kombinaciju starog i novog stila.

Povezane teme

18.02.2024 Enterijer

5 načina za osveženje enterijera na početku godine

Iako na prvi pogled može delovati zastrašujuće, uz samo nekoliko jednostavnih promena možete udahnuti novi život svom domu i stvoriti prostor koji deluje sveže, čisto i privlačno.

16.02.2024 Enterijer

Saveti za maksimalno iskorišćavanje vertikalnog prostora u malom stanu

Bilo da je reč o pametnom rasporedu nameštaja, kreativnim dekorativnim rešenjima ili jednostavnoj organizaciji, ove ideje su tako dobre da ćete poželeti da ih odmah primenite i u s...

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...