Glamurozni vintage na holivudski način: enterijer sa šik detaljima

Svetli prostori koji se sa lakoćom nadovezuju jedan na drugi – tako bismo ukratko mogli opisati ovaj fantastičan američki dom koji deluje kao savršeno udobno mesto za život...

A u pitanju je kuća iz sredine prošlog veka koja je pretrpela priličnu transformaciju da bi sebi podarila izgled '60-ih. Odlučeno je da se dom najpre obogati kamenim zidovima i drvenim plafonima, i da odatle krene avantura renoviranja. Stari ormarići i stereo oprema zauzimali su većinu zidova dnevnog boravka dok su ogromni tepisi od zida do zida bili imperativ enterijera koji je odisao nekim starinskim duhom.

Da bi se stvorio razigrani dizajn dovoljno zabavan za mlade domaćine odlučeno je da se pomalo tog veselog vintage funky stila prenese ne samo u dnevni boravak i spavaće sobe već i u garažu i okolno dvorište. Kreativno presvlačenje nameštaja, odabir živopisnih boja i luksuzne tkanine poslužile su svrsi, pa su tako stvorene zanimljive kombinacije modernih komada sa onim što je zatečeno u originalnoj kući.

Arhitektura je odigrala ključnu ulogu u celokupnom dizajnu, od nežno zasvođenih plafona (koji su u ovom slučaju apsolutni šik detalj) pa sve do prelepog bakarnog kamina. Ne treba zaboraviti ni mudro odabrane terazzo podove koji su svakako mnogo prikladniji izbor za dom koji je do tada bio opterećen ogromnim tepisima.

Cilj ovog projekta bio je stvaranje zabavnog i porodičnog doma uz poštovanje opipljive vibracije koja je već postojala. Energija kojom je kuća odisala na samom početku inspirisala je dizajnere za dalju nadogradnju pa tako sada ova kuća neodoljivo podseća na one glamurozne holivudske vile iz '60-ih i '70-ih godina prošlog veka.

Izvor: jensamsondesign.com

Povezane teme