Francuski dodir za glamurozan dom

Više slika

Više slika

Poznato je da Francuzi imaju poseban ukus kada je u pitanju moda i stil…

Jednostavno rečeno, Parižani znaju kako da se obuku. Nismo sigurni zašto su blagosloveni takvim talentom, ali čini se da Francuzi i pored mode takođe znaju kako da “obuku” svoje enterijere.

Zar ne želimo da svi naši domovi imaju francusku eleganciju, da izgledaju prijatno i sofisticirano bez puno napora? Uzmimo nekoliko ideja iz francuskog enterijera, jer mogu da nas nauče dosta toga.

NERAZMETLJIVA ELEGANCIJA

Francuzi znaju kako da dodaju tu izuzetnu notu svojim odevnim kombinacijama i domovima. Nikada nije nabacano ili razmetljivo, a uvek uspevaju da stvore eleganciju koja izgleda bogato.

Postoji mnogo načina kako da dodamo tu savršenu notu u naše domove. Evo nekoliko trikova.

Ukrasite vaše prozore sa zavesama koje se prostiru od poda do plafona. Neka vam na umu bude svila, platno ili visokokvalitetni pamuk. Ukrasite vaš pod sa tepisima koji će naglašavati vaš enterijer. Investirajte u visokokvalitetne komade nameštaja, oni čine da vaš dom izgleda skupo i elegantno. Držite se klasike sa samo nekoliko trendi komada za ravnotežu.

Ovo su samo nekoli načina da vaš dom zasija francuskom elegancijom. Koristite oštro oko i pokušajte da dekorišete vaš dom i uskladite nameštaj, kao što to radite i sa vašom odevnom kombinacijom.

FRANCUSKI ANTIKVITETI

Postoji vanvremenska elegancija i suština kvaliteta koje francuski antikvitet može da ponudi. Nema sumnje da treba dodati bar jedan francuski antikvitet u vaš dom.

Nije važno da li ste minimalistički nastrojeni ili živite u kolibi u šumi – francuski antikvitet dolazi u svim oblicima i stilovima, a pristaje svim ukusima. Ako u vašem domu zasija jedan ovakav komad, ono će dodati francusku toplinu.

Ako osećate da ovi komadi mogu da prelaze vaš budžet, onda pogledajte na sajtovima za aukciju, uglavnom svaki ima skriveni dragulj negde po nižim cenama.

DODAJTE SJAJ I GLAMUR

Zlato i pozlata jednako je glamur, a ne postoji ništa bolje od glamurozne francuske kuće. Opet, hajde da pogledamo kako se francuske žene oblače – uzmu jednu crnu haljinu i pretvore je u originalnu i glamuroznu, dodavajući nešto neočekivano. Tanak pojas sa leopard printom, crvene štikle, bisere ili zlatne narukvice. Francuskinje znaju kako da svoju odevnu kombinaciju postave na veći nivo. To je slučaj i kad su njihovi domovi u pitanju.

Enterijer francuskih domova veliča se kroz pozlaćena ogledala, kristalne lustere, klasični nameštaj ukrašenim visokokvalitetnim platnima ili sjaje kroz dekor.

Ako zlato i sjaj nisu za vas, onda pokušajte dodati glamur u vaš dom dodavanjem svetlih i smelih crvenih jastuka za vašu sofu ili probajte kombinovati ćebad od pliša koji ćete baciti sa strane vašeg kreveta ili kauča. Staklo i ogledala su, takođe jedan od načina da dodate sjaj i glamur.

Mi oponašamo francusku modu vekovima, pa zašto ne bismo isto uradili i u našim domovima?

N.O.

Povezane teme

10.04.2024 Enterijer

Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

08.04.2024 Enterijer

Stan u kom dominiraju boje i teksture

Kada ste dizajner enterijera koji takođe dizajnira proizvode, vaš dom čini savršeno mesto za eksperimentisanje sa dekorom.

06.04.2024 Enterijer

Tamnoplava u enterijeru: inspirativne ideje i saveti za stilizovanje vašeg prostora

Tamnoplava je svestrani i vremenski testirani izbor boje za dizajn enterijera, sposobna da transformiše prostore u privlačne i stilizovane oaze.

04.04.2024 Enterijer

7 principa dobrog dizajna enterijera

Savladavanje ovih principa osnažuje dizajnere da transformišu prostore u inspirativne refleksije i stila i svrhe. Zašto i vi ne biste postali jedan od njih?

02.04.2024 Enterijer

Najbolje kombinacije boja za moderni enterijer

Odabir prave kombinacije boja ne odnosi se samo na njihovo mešanje i usklađivanje, radi se o stvaranju prostora koji odražava vašu ličnost uz održavanje ravnoteže između udobnosti...

31.03.2024 Enterijer

Narandžasta boja u dnevnom boravku: najbolji način da pozdravite proleće!

Zahvaljujući svojim živahnim tonovima, narandžasta se često koristi kao ključni element za dodavanje svetlosti i topline prostoru.

29.03.2024 Enterijer

Moderan dizajn enterijera: mali komadi koji imaju veliki uticaj

Uključivanjem elegantnih personalnih dodataka u vaše životne prostore, možete podići ukupni izgled i osećaj vašeg doma dok izražavate vaš jedinstveni stil i ličnost.

27.03.2024 Enterijer

Udobnost i stil: kako tkanine mogu transformisati vaš dom?

Pravi tekstil može da unese ličnost, toplinu i karakter u svaku prostoriju, pretvarajući obične prostore u udobna, prijatna utočišta.

25.03.2024 Enterijer

Najnoviji trendovi u luksuznom dizajnu enterijera: savršenstvo elegancije i stila

Sa fokusom na detalje, raspored prostora i elegantnu paletu boja, naš sveobuhvatni vodič pruža stručne uvide za stvaranje prostora koji odražavaju ekskluzivnost i prefinjen ukus.

23.03.2024 Enterijer

5 stvari koje dizajneri enterijera nikada ne rade u svojim domovima

Postoji intrigantna dinamika koja se dešava kada dizajneri enterijera postavljaju svoje lične izbore i estetske standarde nasuprot onima koje primenjuju u radnom okruženju.

21.03.2024 Enterijer

Udobnost i praktičnost u enterijeru: kreativni saveti za harmoničan dom

Bez obzira da li želite da unesete toplinu u svoj dom ili da maksimalno iskoristite prostor, ovi saveti će vam pomoći da stvorite idealan ambijent za svakodnevno uživanje.