Francuski dodir za glamurozan dom

Poznato je da Francuzi imaju poseban ukus kada je u pitanju moda i stil…

Jednostavno rečeno, Parižani znaju kako da se obuku. Nismo sigurni zašto su blagosloveni takvim talentom, ali čini se da Francuzi i pored mode takođe znaju kako da “obuku” svoje enterijere.

Zar ne želimo da svi naši domovi imaju francusku eleganciju, da izgledaju prijatno i sofisticirano bez puno napora? Uzmimo nekoliko ideja iz francuskog enterijera, jer mogu da nas nauče dosta toga.

NERAZMETLJIVA ELEGANCIJA

Francuzi znaju kako da dodaju tu izuzetnu notu svojim odevnim kombinacijama i domovima. Nikada nije nabacano ili razmetljivo, a uvek uspevaju da stvore eleganciju koja izgleda bogato.

Postoji mnogo načina kako da dodamo tu savršenu notu u naše domove. Evo nekoliko trikova.

Ukrasite vaše prozore sa zavesama koje se prostiru od poda do plafona. Neka vam na umu bude svila, platno ili visokokvalitetni pamuk. Ukrasite vaš pod sa tepisima koji će naglašavati vaš enterijer. Investirajte u visokokvalitetne komade nameštaja, oni čine da vaš dom izgleda skupo i elegantno. Držite se klasike sa samo nekoliko trendi komada za ravnotežu.

Ovo su samo nekoli načina da vaš dom zasija francuskom elegancijom. Koristite oštro oko i pokušajte da dekorišete vaš dom i uskladite nameštaj, kao što to radite i sa vašom odevnom kombinacijom.

FRANCUSKI ANTIKVITETI

Postoji vanvremenska elegancija i suština kvaliteta koje francuski antikvitet može da ponudi. Nema sumnje da treba dodati bar jedan francuski antikvitet u vaš dom.

Nije važno da li ste minimalistički nastrojeni ili živite u kolibi u šumi – francuski antikvitet dolazi u svim oblicima i stilovima, a pristaje svim ukusima. Ako u vašem domu zasija jedan ovakav komad, ono će dodati francusku toplinu.

Ako osećate da ovi komadi mogu da prelaze vaš budžet, onda pogledajte na sajtovima za aukciju, uglavnom svaki ima skriveni dragulj negde po nižim cenama.

DODAJTE SJAJ I GLAMUR

Zlato i pozlata jednako je glamur, a ne postoji ništa bolje od glamurozne francuske kuće. Opet, hajde da pogledamo kako se francuske žene oblače – uzmu jednu crnu haljinu i pretvore je u originalnu i glamuroznu, dodavajući nešto neočekivano. Tanak pojas sa leopard printom, crvene štikle, bisere ili zlatne narukvice. Francuskinje znaju kako da svoju odevnu kombinaciju postave na veći nivo. To je slučaj i kad su njihovi domovi u pitanju.

Enterijer francuskih domova veliča se kroz pozlaćena ogledala, kristalne lustere, klasični nameštaj ukrašenim visokokvalitetnim platnima ili sjaje kroz dekor.

Ako zlato i sjaj nisu za vas, onda pokušajte dodati glamur u vaš dom dodavanjem svetlih i smelih crvenih jastuka za vašu sofu ili probajte kombinovati ćebad od pliša koji ćete baciti sa strane vašeg kreveta ili kauča. Staklo i ogledala su, takođe jedan od načina da dodate sjaj i glamur.

Mi oponašamo francusku modu vekovima, pa zašto ne bismo isto uradili i u našim domovima?

N.O.

Povezane teme