Enterijer u stilu plaže za savršeni letnji užitak

Na skali od 1-10, koliko vam nedostaju more i plaža?

Naša današnja tema je vaš enterijer, ali ne klasično njegovo uređenje, već stilizovanje inspirisano beskrajnim plavetnilom i peskovitim plažama. Dovodimo na suptilan način malo morskog osećaja u vaš dom. Pokazaćemo vam kako da svoju dnevnu sobu dekorišete motivima i bojama koji nose morsku temu u sebi.

Ako volite prozračne prostore kojima vladaju pastelne boje, stil plaže je kao stvoren za vas. Svetlo plave nijanse, sivkasti i krem tonovi, mogu u jednom do juče jednoličnom prostoru da stvore fantastičan utisak. Ako vašim domom preovladava moderan, vintage ili seoski stil, veoma ćete ga lako pretvoriti u enterijer, koji asocira na morske predele. Osim ove palete boja, svakako da vašu dnevnu sobu možete oplemeniti i drugim nežnim bojama i podariti joj klasičan mornarski stil, nautički dodir, pa čak i istaknuti neke akcentne koralno crvene detalje.

Ono ka čemu treba da težite je ležernost i stvaranje opuštenog ambijenta. Jasne površine, bez mnogo detalja, ali uz prisustvo udobnih jastuka su svakako poželjne. Meke podne prostirke, lelujave bele zavese i neka upečatljiva rasveta poput crnih lustera, udahnuće vašem enterijeru morski život.

Ako imate mogućnost, postavite i neke estetske grede na kosinama ili plafonu, što će stvorti još izražajniji utisak. Zelenilo je takođe dobrodošlo, jer ono nadahnjuje prostor i čini ga svežijim. Pleteni detalji, ratan i sve drugo što po vama u sebi krije dozu hedonizma je svakako poželjno. Detalji koje ste sakupili na letovanju, školjke, kamenčići i morske zvezde mogu biti vrlo lep dekor u ovakvom prostoru. Zidna umetnost koja prikazuje more i plažu je i više nego poželjna.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme