ENTERIJER U AFRIČKOM STILU

Šta zamišljate kad čujete "živeti u afričkom stilu"?

Šta za vas znači "afrički stil"? Možda je teško da zamislite sobu savršeno uređenu do poslednjeg detalja. Ako pogledate ove fotografije, one će vam objasniti mnoge stvari u tom pravcu. Možda ste želeli da napravite mini-savanu u vašem domu. To se može uraditi na više načina, ali ono što je važno je da kopirate neke od glavnih karakteristika afričke prirode i stvorite autentičnu atmosferu u enterijeru vašeg doma.

Međutim, cilj nije da se postigne kič, već da sačuvate stil i klasiku. Potrebno vam je malo talenta i mašte i stvorićete savršenu afričku atmosferu u vašoj dnevnoj sobi, a leto i tople boje će uvek biti prisutne u vašem domu.

Topli i bogati zemljani tonovi, smeli aksesaori i etnički obrasci su veoma dobra kombinacija koja će direktno dati afrički život vašem domu. Ako volite životinjske printove, slobodno ih koristite u dekoraciji doma, jer oni savršeno odgovaraju afričkom stilu. Zebra pruge i tkanine u dubokim, bogatim nijansama braon, žute i narandžaste, odličan su izbor za nameštaj i zidove. Tople nijanse narandžaste donose pravu savanu u vašem domu.

Možete da imitirate džunglu tokom kišne sezone i organizujete mesto za saksije sa zelenim biljem. Za još bogatiju atmosferu postavite tipične akcente u enterijeru, kao što su drvene maske, koplja, plemenske bubnjeve i muzičke instrumente ili ukrase u obliku životinja. Perje, ogrlice od lavljih zuba, kljova slona, oružje ili obrasci žirafe na nameštaju ili tepihu... postoji mnogo opcija, samo treba da oslobodite svoju maštu.

I naravno, niko nije rekao da svi ovi materijali moraju biti autentični. Ne morate da ubijete lava ili zebru da biste dobili parče njihove kože. Postoji mnogo prodavnica sa suvenirama koje prodaju plastične ili porcelanske perle oblikovane u strašne zube, na primer. Rezultat je isti.

Dobro ukrašen životni prostor u afričkom stilu ne samo da će vam pružiti udobnost, već će predstaviti vaš izuzetan ukus i smisao za avanturu vašim gostima.

Autor: M.L.

Povezane teme