Enterijer pun svetlosti i živopisnih boja po meri moderne porodice

Šta ako imate kuću koja možda i nije u tako lošem stanju, ali ipak želite da je proširite kako biste za sebe i svoju porodicu stvorili modernije mesto za život?

Ukoliko ste i vi ovih dana razmišljali o renoviranju doma, danas vam donosimo fotografije jednog zanimljivog enterijera koji je sebi obezbedio nadogradnju nove kuhinje i trpezarije otvorenog plana. Naravno, projekat je uključio i neke strukturalne promene, poput dorade dvorišta, instaliranja novih prozora i vrata, tako da ovaj ljupki životni prostor sada deluje mnogo svetlije i prostranije.

Prvi korak je bio da se ukloni postojeći zadnji nastavak i zameni manjim kosim nastavkom sa izbočenim krovom. Ovo je stvorilo i jednu čistu zapreminu za smeštaj kuhinje i trpezarije, ali je takođe formiralo pokrivenu spoljašnju površinu kako bi se omogućilo otvaranje enterijera i korišćenje dvokrilnih vrata u mnogo širem spektru vremenskih uslova.

Podignuta površina dvorišta stvorila je veliku jednostruku podnu ravan koja je ujedno omogućila i da se trpezarijski sto lako podigne i prenese nekoliko metara, pravo u pokriveno spoljašnje dvorište. Kuhinja i trpezarija otvorenog plana su obogaćeni bogato plavim panelima od medijapana u kombinaciji sa sivim vratima u boji, pa se slobodno može reći da domaćini sada uživaju u visokokvalitetnoj kuhinji po meri, ali u okviru prilično skromnog budžeta.

Nova drvena kompozitna vrata spajaju terasu sa kuhinjom i glavnim stambenim prostorima, a kao što i sami možete videti – sve sobe su maksimalno osvetljene, što je samo dodatno naglasilo paletu živih materijala i boja koje su korišćene u opremanju enterijera. Na ovaj način, ranije skroman i tradicionalan porodičan dom postao je prava moderna oaza koja savršeno prati potrebe svih ukućana.

izvor: investwood

Povezane teme