Enterijer pun drvene stolarije: pun pogodak za sve koji žive u malim stanovima

Više slika

Više slika

Drvena stolarija može biti od velike pomoći vlasnicima malih stanova koji se bore sa nedostatkom prostora.

Kada se radi o uređenju malog prostora, važno je mudro iskoristiti svaki centimetar kako bi se stvorio dovoljno funkcionalnog prostora za život. Drvena stolarija je izuzetno fleksibilna i može biti dizajnirana na razne načine kako bi se maksimalno iskoristio svaki kutak doma.

Na primer, klizna drvena vrata mogu značajno uštedeti prostor u malom stanu, jer ne zauzimaju dodatni prostor za otvaranje i zatvaranje. Drveni ormari su takođe dobar izbor, jer se mogu prilagoditi dimenzijama prostora i napraviti prema specifičnim potrebama stanara. Drvena stolarija takođe može dodati toplinu i karakter prostoru, čime se stvara ugodna atmosfera. Drvo je prirodni materijal i pruža prijatan osećaj topline koji može pomoći u stvaranju opuštajuće i ugodne atmosfere u malom stanu.

Mali stan sa kuhinjskim ormarićima u plavoj boji i nameštajem po meriphoto: Maíra Acayaba

Ne smemo zaboraviti i da drvena stolarija može biti dugoročna investicija za stanare koji se odluče za ovaj materijal. Drvo je izuzetno izdržljivo i može trajati decenijama uz pravilno održavanje. Samim tim, ulaganje u drvenu stolariju, kada je u pitanju mali stan, može biti zaista dugoročno i ekonomično rešenje.

Dokaz za to je i ovaj mali stan, od samo 38m2, koji je iskoristio sve prednosti visokog nameštaja. Dizajneri koji su radili na projektu odlučili su da spoje sve predmete koji bi mogli da generišu vizuelne barijere u blokovima i prislone ih na zidove, dok je nameštaj iz društvenog prostora namerno nizak kako bi omogućio preglednost prostora u svakom trenutku. Na taj način, otvoreni tlocrt diše na najbolji mogući način i ostavlja stanare u stalnom kontaktu sa pogledom na grad.

Kupatilo i plakari su postali zeleni blok od stolarije i ovaj blok je naslonjen na ugao naspram ulaza u prostoriju, dok se na suprotnoj strani nalazi plavi linearni nameštaj dovoljno dug da u sebi sakrije sve aparate i radnu ploču za pripremu jela. Kao što i sami možete primetiti, zona oko balkona ostavljena je da služi kao mala trpezarija - savršeno osvetljena u svakom trenutku, i sa prelepim pogledom na okolinu.

Materijali korišćeni u ovom stanu su jednostavni odgovori na potrebe svakog prostora. Plava i zelena stolarija je obložena industrijalizovanim laminatom visoke čvrstoće, nameštaj u dnevnom boravku i mini kancelariji ima boju prirodnog bora, dok ceo stan ima isti pod i porcelanske sivo i belo okrečene zidove, osim kupatila koje je dobilo zelene porcelanske pločice na podu i zidovima.

Mala i dobro osvetljena trpezarija sa pogledom na gradphoto: Maíra Acayaba

Povezane teme

10.04.2024 Enterijer

Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

08.04.2024 Enterijer

Stan u kom dominiraju boje i teksture

Kada ste dizajner enterijera koji takođe dizajnira proizvode, vaš dom čini savršeno mesto za eksperimentisanje sa dekorom.

06.04.2024 Enterijer

Tamnoplava u enterijeru: inspirativne ideje i saveti za stilizovanje vašeg prostora

Tamnoplava je svestrani i vremenski testirani izbor boje za dizajn enterijera, sposobna da transformiše prostore u privlačne i stilizovane oaze.

04.04.2024 Enterijer

7 principa dobrog dizajna enterijera

Savladavanje ovih principa osnažuje dizajnere da transformišu prostore u inspirativne refleksije i stila i svrhe. Zašto i vi ne biste postali jedan od njih?

02.04.2024 Enterijer

Najbolje kombinacije boja za moderni enterijer

Odabir prave kombinacije boja ne odnosi se samo na njihovo mešanje i usklađivanje, radi se o stvaranju prostora koji odražava vašu ličnost uz održavanje ravnoteže između udobnosti...

31.03.2024 Enterijer

Narandžasta boja u dnevnom boravku: najbolji način da pozdravite proleće!

Zahvaljujući svojim živahnim tonovima, narandžasta se često koristi kao ključni element za dodavanje svetlosti i topline prostoru.

29.03.2024 Enterijer

Moderan dizajn enterijera: mali komadi koji imaju veliki uticaj

Uključivanjem elegantnih personalnih dodataka u vaše životne prostore, možete podići ukupni izgled i osećaj vašeg doma dok izražavate vaš jedinstveni stil i ličnost.

27.03.2024 Enterijer

Udobnost i stil: kako tkanine mogu transformisati vaš dom?

Pravi tekstil može da unese ličnost, toplinu i karakter u svaku prostoriju, pretvarajući obične prostore u udobna, prijatna utočišta.

25.03.2024 Enterijer

Najnoviji trendovi u luksuznom dizajnu enterijera: savršenstvo elegancije i stila

Sa fokusom na detalje, raspored prostora i elegantnu paletu boja, naš sveobuhvatni vodič pruža stručne uvide za stvaranje prostora koji odražavaju ekskluzivnost i prefinjen ukus.

23.03.2024 Enterijer

5 stvari koje dizajneri enterijera nikada ne rade u svojim domovima

Postoji intrigantna dinamika koja se dešava kada dizajneri enterijera postavljaju svoje lične izbore i estetske standarde nasuprot onima koje primenjuju u radnom okruženju.

21.03.2024 Enterijer

Udobnost i praktičnost u enterijeru: kreativni saveti za harmoničan dom

Bez obzira da li želite da unesete toplinu u svoj dom ili da maksimalno iskoristite prostor, ovi saveti će vam pomoći da stvorite idealan ambijent za svakodnevno uživanje.