Enterijer ove kuće odaje počast lokalnim muzičarima

Antikviteti, umetnička dela i luksuzna elektronika ispunjavaju sobe ovog velikog imanja...

Dizajner iz Teksasa udružio se sa timom arhitekata i zanatlija kako bi stvorio eklektičan dom koji slavi muziku i odaje priznanje lokalnim muzičarima. Muzika se slobodno može nazvati idejom vodiljom kada je raspored unutar kuće u pitanju, pa je tako velika prostorija na samom ulazu iskorišćena kao neka vrsta platoa odnosno pozornice koja omogućava okupljanje velikih grupa na nastupima. Na desetine crno-belih fotografija muzičara na zidovima krasi ovaj deo doma i na taj način kao da postaje uvod u sve ono što nas očekuje u nastavku obilaska.

A reč je o prilično velikoj kući na tri sprata koja sadrži čak četiri spavaće sobe i isto toliko kupatila, unutrašnju i spoljašnju kuhinju, veliku porodičnu sobu koja se može koristiti kao dnevni boravak, bar sa bibliotekom, kao i prostorije za zabavu i skladištenje. Izvan rezidencije koja je okružena hrastovim drvećem, nalazi se popločano dvorište, bazen i veliko igralište, a ne treba zaboraviti ni simpatičnu terasu na poslednjem spratu kuće.

Skoro svaka soba u ovom prostranom domu nudi jedinstvene umetničke ili muzičke elemente, uključujući skulpture, knjige sa potpisom autora, fotografije i veliki stereo sistem koji omogućava uživanje u muzici na celom imanju. Bilo je potrebno tri godine da se pronađe lokacija, dizajnira, izgradi i opremi ova vrhunska stambena kuća koja, složićete se, deluje kao idealno mesto za život sa stilom.

Kuću sa muzičkom tematikom oživeo je kreativni tim Ferna Santinija koji uključuje lokalne i svetski poznate zanatlije i građevinare. Kao što ćete i sami videti u našoj maloj galeriji slika, svaki detalj u ovoj kući dizajniran je do savršenstva – počevši od tapeta, preko pločica pa sve do originalnih komada nameštaja.

Izvor: fernsantini.com

Povezane teme