Enterijer koji spaja svetlost, udobnost i klasičan engleski stil života

U pitanju je još jedan prelepi engleski dom koji se nalazi u blizini neverovatnih zelenih površina, a tokom celog dana uživa u raskošnim zracima sunca...

Opremljen sopstvenim prednjim i zadnjim vrtovima, ovaj dom ne samo da je ispunjen prirodnim svetlom tokom celog dana, već svojim stanovnicima u svakom momentu nudi savršenu privatnost. Da budemo precizniji, reč je o istorijskoj zgradi koja je nedavno prošla kroz pažljivo renoviranje. Pa ipak, uspela je da zadrži veći broj svojih originalnih karakteristika kao i da prigrli neke nove, moderne elemente kao što je savremena kuhinja.

Najraskošniji deo doma svakako predstavlja glavni dnevni boravak gde neverovatno visoki plafoni omogućavaju visokim, zakrivljenim prozorima u narandžastom stilu da zauzmu centralno mesto. Stan inače zauzima donja dva sprata zgodne viktorijanske kuće i ima sopstvena ulazna vrata sa strane koja samo dodatno doprinose igri svetlosti u enterijeru.

Ova vrata takođe usmeravaju pažnju na baštu koja je ispunjena drvećem kao i nizom cveća i bambusa. Bočni ulaz služi kao direktna veza sa prostranim hodnikom u čijem se nastavku nalazi najtopliji deo doma – prostrana kuhinja.

Ofarbana u plavo, moderna kuhinja se savršeno spojila sa drvenim podovima i kvarcnim radnim pločama, kao i velikim kaminom sa mermernim okvirom. Zanimljivo je da se i iz ovog dela doma može videti prednja bašta, dok se zastakljena vrata otvaraju direktno na terasu.

Stepenice vode do prvog sprata gde se nalaze tri spavaće sobe, od kojih je glavna okrenuta prema jugoistoku tako da je svakog jutra obasjana svetlošću. U nastavku se nalazi kupatilo sa tuš kabinom, mermernim pločicama i ormarićima po meri, dok se u zadnjem delu stana nalaze još dve spavaće sobe, svaka sa visokim prozorima koji gledaju na baštu.

photo: inigo

Povezane teme