Enterijer koji na savršen način spaja rustično sa modernim

Više slika

Više slika

Maštate o životu na selu, a ipak ne želite da odustanete od modernog stila? Onda je ovakav enterijer k'o stvoren za vas!

Dizajner ovog enterijera poslužio se malim trikom: pomešao je prirodne materijale sa luksuznim nameštajem i umetničkim delima i pretvorio porodičan dom u pravu oazu iz snova. Početna zamisao domaćina bila je stvaranje tipičnog seoskog doma, dovoljno prostranog da isprati potrebe velike porodice. Međutim, kako su planovi dizajna napredovali, prvobitno planirani rustični dizajn zamenjen je modernim i udobnim stilom koji se prirodno stopio sa postojećim okruženjem.

Izazov sa kojim se dizajner odmah na početku suočio, glasio je: kako stvoriti moderan, a opet zdrav i udoban dom koji bi obuhvatio i dopunio okolnu prirodu? Upravo ta "zemaljska" veza je stvorena korišćenjem prirodnih i harmoničnih materijala, sa pametnom paletom boja koja je stvorila tok između prostora, zadržavajući jedinstven karakter svakog ugla.

Kao što i sami možete primetiti, svi predmeti i elementi su ručno rađeni - počevši od nameštaja, preko osvetljenja, pa sve do umetničkih dela i akcenata koje je napravio vlasnik imanja. Na samom ulazu u dom, posetioce dočekuje veliki prostor podeljen na tri različite oblasti: dnevni boravak, trpezariju i kuhinju koja ima neverovatan pogled na beskrajno polje maslina.

Za dnevni boravak su izabrane dve zelene i jedna sofe boje patlidžana, uz dve minimalne kožne fotelje. U centru dnevnog boravka, dizajner je postavio dva duga i uska gvozdena stola za kafu i neutralni tepih kako bi spojio ceo izgled. Minimalistički hrastov trpezarijski sto i klupu dizajnirali su lokalni dizajneri nameštaja, a minimalistička rasvetna tela ugrađena su u visoki kosi plafon u centralnom prostoru.

Za glavnu spavaću sobu, dizajner je izabrao tople sive tonove sa delikatnim teksturama kao pozadinu za krevet. U dečjoj spavaćoj sobi izdvaja se hrastov orman sa providnim staklenim vratima i namerno neurednim izgledom. Ova rustična slika nameštaja savršeno dopunjuje nežnu boju zidova i tapete sa uzorkom dijamanta.

Za dodatnu sobu koja služi za okupljanje porodice izabrana je neformalna duga sofa, napravljena od tri sloja dušeka i šarenih jastuka, pored ručno rađenih gvozdenih stolova. Težak drveni sto, ručno izrađen od strane vlasnika, postavljen je u njegovu kućnu kancelariju, zajedno sa gvozdenom lampom i policama u obliku šestougla.

U ovom domu sve funkcioniše besprekorno. Enterijer uživa u prirodnom svetlu tokom celog dana, što neutralnom dizajnu daje savršenu priliku da se istakne u svoj svojoj jednostavnosti.

Povezane teme

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.