Enterijer ispunjen kamenom postaje prelepo utočište mira i luksuza

Više slika

Više slika

Ovaj životni prostor ispunjen kamenom je jedinstvena luksuzna kuća koju ne želite da propustite...

Udobna porodična kući  predstavlja zadivljujuće utočište mira i luksuza, dizajnirano da obezbedi optimalno prirodno svetlo i neprimetno premosti sve razlike između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Enterijer je estetski ugodan sa nameštajem po meri i specijalno odabranim umetničkim delima. Svaka spavaća soba je jedinstveno dizajnirana da odražava ličnost i strasti svojih stanara.

Da bi se obezbedilo optimalno prirodno osvetljenje i premostio kontrast između enterijera i eksterijera, korišćeni su veliki prozori, svetlarnici i prekrasni kameni detalji. Svaka soba u ovom domu predstavlja pravo malo remek delo koje je u potpunosti prilagođeno potrebama ali i svakodnevnim navikama ukućana. Stepenište u kući, dizajnirano sa crvenim betonom i drvenim daskama, vodi do gornjih spratova koji se otvaraju u prostor za zabavu.

Udoban trpezarijski prostor ispunjen drvetom, kamenom i umetničkim delimaphoto: Ricken Desai

Prostor za zabavu sadrži spa centar, bar i terasu koja služi za odmor i opuštanje nakon dugog, stresnog dana. Spa centar je dekorisan u pastelnim nijansama zelene, dok je bar dizajniran od drveta i kamena, nudeći savršenu jukstapoziciju. Detalji u jarko crvenoj boji dominiraju nad pretežno neutralnom paletom boja.

Još jedan zanimljiv dodatak domu je i posebno mesto ušuškano u delu imanja koje se koristi kao terasa. U njemu se nalaze pažljivo birani elementi, dodaci isklesani u steni sa ivicama i kamenim detaljima. Osećaj mira i spokoja koji nudi ovaj deo doma dodatno pojačava zvuk tekuće vode, uklesane stene i otvorenost dizajna koja je postignuta stvaranjem malenog jezerceta.

Kamen je svakako jedan od najpoznatijih materijala koji se često koriste u dizajnu enterijera, što ne čudi s obzirom na činjenicu da su upravo prirodni materijali savršeni za dizajniranje udobnog i funkcionalnog okruženja. Ono što kamen posebno izdvaja u masi drugih dostupnih opcija jeste njegovo gotovo pa idealno kombinovanje sa različitim bojama, uzorcima ali i materijalima. Savršen je za stvaranje rustične atmosfere, odlično se slaže sa drvetom, metalom i staklom, a posebnu primenu nalazi i u modernim enterijerima.

Trpezarija sa kamenim detaljima i velikim trpezarijskim stolomphoto: Ricken Desai

Ovaj dom, prelep i jedinstven komad arhitekture, dizajniran je do savršenstva upravo zahvaljujući kamenu. Mudrim kombinovanjem i pažljivim odabirom umetničkih dela, dizajneri koji su radili na ovom projektu uspeli su da stvore pravu malu oazu mira i luksuza koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Povezane teme

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.