Dvosoban stan u Engleskoj predstavlja osetljivu mešavinu tradicije & modernog

Iako se radi o jednom od najužurbanijih delova Londona, ovaj veliki dvosoban stan nudi jedinstven osećaj ušuškanosti u mir i zelenilo negde na periferiji grada...

A sve u vezi ovog ljupkog stana osmišljeno je tako da istovremeno maksimalno poštuje i slavi prefinjene originalne karakteristike materijala od koga je sagrađen, a da pritom stvori dom koji će u potpunosti odgovarati potrebama jedne moderne i savremene porodice. Stan se prostire preko nivoa bašte velikodušno proporcionalne i obimne bočne kuće sa visokim plafonima, čiji su prostori pritom okupani prirodnim svetlom tokom celog dana.

Slična atmosfera vlada i u glavnom zastakljenom salonu kao i u velikoj spavaćoj sobi koja se nalazi odmah u njegovom produžetku – ovde su sofisticirani kontrasti naglašeni upravo zahvaljujući ogromnoj količini sunčeve svetlosti. Druga spavaća soba pretvorena je u radni prostor odnosno kućnu kancelariju sa dvokrilnim francuskim vratima koja omogućavaju izlazak na zajednički vrt.

U zadnjem delu ovog dvosobnog stana nalazi se velika trpezarija sa kuhinjom koja se slobodno može opisati kao osetljiva mešavina tradicionalnih materijala i stilova. Tek poneki savremeni detalj poput masivne drvene radne površine, plavičastih ormara i nežno ružičastih zidova iskorišćen je kako bi se stvorio živopisan i razigran prostor. Sličnu atmosferu srećemo i u kupatilu koje čini velika kada utisnuta u sive zidove u kombinaciji sa tirkiznim podnim pločicama i cvetnim motivima.

Ranije pomenuta zajednička bašta možda samo na prvi pogled deluje kao usamljen prostor - ona zapravo predstavlja deo doma savršen za ručavanje na otvorenom kao i za druženje sa porodicom i prijateljima. Zahvaljujući svojoj postavci, i ona se može pohvaliti jakim svetlom tokom celog dana tako da se slobodno može iskoristiti i kao dodatni prostor za instaliranje mobilne kancelarije u prirodi.

Povezane teme