Dvoetažni stan u Madridu oduševljava sjajnim enterijerom i udobnom terasom

Dizajneri španskog studija Espejo & Goyanes kreirali su svetao enterijer sa referencama na istoriju Madrida.

Ovaj projekat španskog studija Espejo & Goyanes razlikuje se od ostatka njihovog rada. U pitanju je kuća izgrađena 1865. godine u staroj madridskoj četvrti Las Letras, koja je delimično pretvorena u apartmane za goste i turiste. Dizajneri su bili suočeni sa zadatkom stvaranja takvog enterijera koji bi podjednako privukao klijente različite starosti i grupa - od onih koji su navikli da putuju sami do porodica sa decom. Pokazalo se da su svi stanovi različiti i, kako sami dizajneri kažu, inspirisani su različitim četvrtima Madrida.

Ovaj stan je sada sastavljen od dve odvojene stare jedinice, koje su kombinovane i pretvorene u dupleks sa površinom od 110 kvadratnih metara sa prostranom terasom. Povezujući element je ljupko belo stepenište koje služi kao neka vrsta granice između svetlije i zasićene boje prvog sprata i belih prostora drugog.

Pošto su to ranije bila dva nezavisna stana, dizajneri su morali da izvrše globalno preuređenje. Sada se na prvom spratu nalazi zajedničko područje sa otvorenim životnim prostorom, a na drugom se nalaze spavaće sobe.

U dnevnoj sobi, koja je u kombinaciji sa trpezarijom, pod i grede na zidu su izrađene od tamnog hrasta. Ista nijansa drveta nastavlja se kroz hodnik do kuhinje koja je upotpunjena keramičkim pločicama Todo Barro. Drveni kuhinjski frontovi obojeni su upečatljivom zelenom bojom, što povoljno naglašava slikovitu teksturu drveta. Pored kuhinje nalazi se vešeraj i kupatilo za goste.

Gornji sprat ima dve spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom. Zidovi od dasaka, mikro-cementni pod i plafon obojeni su belom bojom. Izložene drvene grede, jednostavan, čvrst nameštaj, pletene stolice i starinski dekor pomažu u stvaranju mirne, spokojne atmosfere stare kuće. U ovim prostorijama imate utisak kao da je vreme ovde stalo, a vi ste se vratili u Madrid sredinom 19. veka, kada se ova kuća gradila.

Dnevna soba je najudobnije mesto u ovom stanu. Središnji deo zauzimaju mekana bela Maison du Monde sofa i stočić za kafu od kovanog gvožđa i drveta kompanije Asitrade. Zid iznad sofe ukrašen je gravurama koje prikazuju različite okruge Madrida (referenca na glavnu temu projekta). Iz dnevnog boravka možete izaći na terasu. Pod je od krečnjaka, a letnji metalni sto okružen biljkama samo traži da se na njega postavi ukusan doručak.

Povezane teme