Dom u LA-u dobio nesvakidašnji skandinavski make-over

Svedoci smo sve veće pažnje ukazane starim zdanjima, pre svega zbog šarma koji u sebi nose.

Mnogi se ljudi širom sveta odlučuju za renoviranje starih stanova i kuća, radije nego za izgradnju novih, pri čemu dobijaju priliku da zadrže nešto od stare elegancije i podrede svojim potrebama prostor koji imaju na raspolaganju. Jedan dom u Los Angelesu, dobio je nedavno čudesan make-over. Naime, od zdanja koje je delovalo poprilično zapušteno, dobijen je predivan moderan dom.

Oronula kuća sagrađena 40-tih godina 20. veka u rukama dizajnerskog dvojca koji su činili Cynthia i Dino Corella pretvorena je u moderan objekat koji je inspirisan skandinavskim stilom. Ovaj dom se zahvalujući svojim čistim linijama i paleti prirodnog materijala koji naginje ka skandinavskoj estetici savršeno uklapa u kraj u kom se nalazi, u Kaliforniji.

Dom ima nekoliko ključnih karakteristika, među kojima su najupečatljiviji izrazito beli zidovi, pod od belog hrasta, kuhinjski ormarići po meri od svetlog drveta, kao i radna površina od krečnjaka. U ovom domu kuhinja zauzima važno mesto i to se oseti zahvaljujući njenoj izloženoj pojavi. Dnevni boravak je podeljen na dva dela, a između njih se udobno smestio vrlo elegantan kamin. Bele sofe prisutne su i u jednom i u drugom delu dnevnog boravka, pri čemu jedan od njih ima velike zastakljene površine koje vode ka spoljašnjem prostoru.

Spavaća soba je takođe podređena skandinavskom stilu, uređenja sa perfektnim linijama i sa minimumom dekora. Dizajneri su pri uređenju enterijera ovog doma dali prednost prirodnom drvetu, metalnom okovu, modernom nameštaju i elegantnom dekoru, kako bi ga učinili kompletnim. 

Kupatilo je jedina prostorija u kojoj je primetna upotreba sivog tona u kombinaciji sa belim površinama, kako bi lepota samostojeće kade mogla da dođe do izražaja. Sive pločice na zidu i podu, stvorile su savršen kontrast, što iskustvo boravka u ovom domu čini zaista jedinstvenim.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Foto: Sam Wadieh

Povezane teme