Ćudljiv enterijer koji kombinuje minimalizam i industrijski dizajn

Stan koji nosi naziv House H, nedavno je renoviran zahvaljujući čemu izgleda fantastično.

Smešten na Tajvanu i oplemenjen paletom sivih tonova, on zaista predstavlja izvanrednu kombinaciju minimalizma i industrijskog dizajna. Četvoročlana porodica je vlasnik ovog stana, čije renoviranje je donelo novu dozu funkcionalnosti nekadašnjem zapuštenom prostoru.

Podrumski prostor ispod stana je preuređen delovanjem KC Design Studija, tako da se sada u njemu nalazi niz sivih soba i malo zatvoreno dvorište. Studio je došao na ideju da ureže nekoliko otvora u plafonu podruma, kako bi omogućio sunčevoj svetlosti da se spušta u dati prostor. Dobijeni otvor takođe sadrži i stepenište koje povezuje dva sprata stana.

Na tavanici u zadnjem delu podruma napravljen je otvor kasnije prekriven rešetkastim limom, koji omogućava vazduhu da slobodno cirkuliše iz prizemnog dela iznad u podrumski prostor. Neposredno ispod otvora postoji prostor obložen staklom što je omogućilo stvaranje zatvorenog dvoriša. Lisnate zelene biljke nalaze se u njemu i stvaraju vrlo impresivan prizor. Gusto lišće obezbedilo je prirodan paravan za sobe dece suprotnog pola koje su preseljene u podrum.

U drugom delu podruma nalazi se kuhinja, dnevni boravak, vešernica kao i mašine za pranje veša. Gornji sprat, koji je postojao i ranije u velikoj meri sada funkcioniše kao velika roditeljska spavaća soba, uz koju se nalazi i veliki garderober. Takođe na ovom nivou se nalazi i soba za molitvu, koja je porodici od velike važnosti. Tamnija paleta sivih tonova korišćena je duž celog stana, dok je na zidovima prisutan sivi malter. Većina podova u stanu je prelivena betonom. Gotovo sva rasvetna tela su crna, osim niza metalnih visećih svetiljki koje vise nad trpezarijskim stolom.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme