Čisto, svetlo i prostrano: moderan enterijer za modernu porodicu

Pogledajte kako je jedno staro imanje zahvaljujući modernom dodatku pretvoreno u svetlu, toplu i čistu nekretninu.

Moderni stil je uvek u trendu. Posebno ukoliko živite u porodici koja ima jasno izgrađen osećaj za stil i u svakom trenutku znate šta želite od svog enterijera. U ovom slučaju, porodica je želela da sve bude čisto, svetlo i prostrano. Ostatak planiranja opremanja doma zavisio je od funkcionalnih razmatranja potreba svakog člana.

U prizemlju se nalazi ulazni hol, kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, porodični kutak, kancelarija i toalet. Ovaj deo doma je ispunjen mnogim kreativnim rešenjima za skladištenje, poput iskorišćenja dela ispod stepenica i pored kancelarijskog stola. Na ovaj način stvoren je estetski lep i prijatan ambijent bez ugrožavanja svakodnevnih potreba porodice. Razmišljano je o svakom pojedinom aspektu dizajna kako bi se osiguralo da porodica može lako da održava red u kući.

Zanimljivo je pomenuti da su domaćini najviše insistirali na opremanju kuhinje i trpezarije – dve zone koje su za njih od starta bile najprioritetnije. Kuhinja, kao srce otvorenog prostora, dizajnirana je u klasičnom evropskom stilu sa gravurama i završnim obradama. Ugrađeni su ormarići od poda do plafona koji su sakrili dva integrisana frižidera, rernu i mikrotalasnu pećnicu.

Kombinacija crne i bele stvorila je dramatičan efekat koji je značajno poboljšao klasični stil kuhinje. Obe boje se međusobno dopunjuju i kontrastiraju. Ovaj kontrast, uz parket, stvara osećaj harmonije i dodaje toplinu prostoru. Ovo nije čista bela klasična evropska kuhinja, već ona koja je kombinovana sa tamnim modernim akcentima kako bi prostor namerno delovao življe i dinamičnije.

Ovaj kontrast je takođe ugrađen u trpezarijski prostor gde je tamni sto kombinovan sa svetlim stolicama. U stvari, ova šema boja korišćena je na celom imanju - nijanse tamnog drveta, svetli kauč, fotelje u boji kamile, stakleni stolovi sa tamnim okvirom pored svetlih prostirki. Sve ovo zajedno sa dvobojnim zavesama u evropskom stilu, koje upotpunjuju glavni prostor, čine deo klasičnog modernog evropskog izgleda.

Osim aspekta dizajna, ova kuća je prošla kroz ekstremne promene u pogledu planiranja prostora, pa je tako imanje značajno prošireno u svim pravcima. Primera radi, kuhinja je proširena u baštu, što je stvorilo više mesta za postavku kancelarije. Slično se desilo i sa dnevnim boravkom gde je promenjena veličina svih prozora, dok su na spratu napravljeni balkoni u okviru dečjih soba.

Povezane teme