Boje u enterijeru koje nam donosi 2021. godina

Boje koje biramo za uređenje svog enterijera obično su odraz našeg unutrašnjeg bića.

Kada je reč o bojama koje nam donosi 2021. godina, one će biti odraz stanja naše planete. Zvuči pomalo zastrašujuće jer boja od koje se polazi je siva, ali i obećavajuće jer je njen par osvežavajuća žuta. Promena klime na globalnom nivou, nivo zagađenja vazduha i vode, kao i zabrinutost na morski svet doveli su do toga da svako od nas nastoji da da svoj mali doprinos promenama na bolje. Dok nas siva boja podseća na stvarnost, žuta simbolizuje novi početak i rađanje iz pepela. Zanimljiv spoj boja, donosi savremenim enterijerima ujedno snagu i mekoću.

SIVA BOJA DOBIJA NA VAŽNOSTI

Popularnost sive boje postaje sve intenzivnija. Ona predstavlja najtopliji neutralni ton današnjice. Možda vam se činilo da su je pastelne i smele boje gurnule u stranu, ali naprotiv sa dolaskom 2021. godine, ponovo će doći do uzleta sivih nijansi. Pri izboru sivih tonova treba da težite ka svetlijim nijansama koje nisu vizuelno teške i koje ne smanjuju prostor.

OSVETLJENOST I VITALNOST

Osunčani enterijeri imaju zadivljujuću i energičnu privlačnost koja nije slična nijednoj drugoj. Dodatak žutih tonova sivim enterijerima predstavlja izvrsno osveženje. Čak i suptilni nagoveštaji žute boje su dovoljni za vidljivu promenu. Žuta kao boja života, energije i novih početaka, preko je potrebna svakom domu koji čezne za pozitivnim vibracijama.

DUO BOJA KOJI OBEZBEĐUJE NADU I DAJE SNAGU

Od raskošnih kuhinja u sivim tonovima kroz koje se proteže žuti ton do vedrih spavaćih soba opisanih žutim nijansama koje smiruje siva boja. Kombinacija ove dve boje deluje vrlo moderno, energično i daje vam neverovatno mnogo mogućnosti za korišćenje u enterijeru.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme