Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Betonski zidovi u enterijeru reflektuju stabilnost i snagu...

Nasuprot njihovom industrijskom i hladnom izgledu, betonski zidovi mogu biti savršena opcija za dnevnu sobu. Umesto da odmah unesete ovakve elemente u vaš dom, pogledajte prvo u našoj galeriji neke od najmodernijih savremenih postavki koje koriste beton kao dominantan materijal u prostoru. One će vam pružiti jasan uvid u njegovu boju i pružiti mogućnost da se povežete sa ovim materijalom, odnosno saznate da li biste se osećali komforno u enterijerima ove vrste.

Nepokretna i lišena svih emocija, siva je solidna i stabilna, kreirajući osećaj mira i staloženosti, što predstavlja pravo olakšanje koje dolazi kao bekstvo iz haotičnog sveta. Tamnije sive svojim nijansama gotovo idu do crne boje, i vremenom postaju sve dramatičnije i misterioznije. Što se više približava srebrnoj ili beloj boji, siva postaje sve svetlija i pogodniija za život.

U ovakvim prostorima koji su kreirani betonom, slike, fotografije i skulpture se vrlo često koriste kako bi ublažile čvrstinu i hladnoću enterijera koji krase sivi kapitalni zidovi dizajnirani od ovog materijala, takođe dodajući intimu sa toplim sistemom osvetljenja. Posedovanje balkona koji se otvara direktno ka prirodi je još jedan od načina kako celokupna atmosfera ovog dizajna može biti veoma lako oživljena.

Ako se odlučite za kreiranje spavaće sobe korišćenjem betona kao osnovnog elementa, obavezno se opredelite za velike prozorske površine koje će svojom prozirnošću stvoriti jaku vezu sa eksterijernim prirodnim okruženjem, dok će ovaj postupak u međuvremenu ublažiti i osećaj težine koji betonski zidovi u sebi generišu.

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate ovih pravila dekorisanja kako biste izbegli siguran osećaj preterane zatvorenosti vašeg prostora.

Povezane teme

22.04.2024 Enterijer

Enterijer koji se raduje Uskrsu

Uskrs je vreme obnove, radosti i proslave, a enterijer koji se raduje Uskrsu odražavaće tu atmosferu kroz svoj dizajn, dekoraciju i ambijent.

18.04.2024 Enterijer

Miks krem i braon nijansi: najbolje kombinacije za spavaću sobu

Kombinacija krem i braon nijansi nudi harmoničan spoj topline, svestranosti i vizuelne privlačnosti, što je čini popularnim izborom za stvaranje udobne spavaće sobe...

16.04.2024 Enterijer

Male dnevne sobe: ideje za transformaciju kompaktnih prostora

Sa savetima o višestrukoj funkcionalnosti, igri sa svetlom i prostorom, kao i izborom pravog nameštaja, vaša mala dnevna soba će postati omiljeno mesto za opuštanje i druženje u va...

12.04.2024 Enterijer

Kako psihologija boja menja način na koji se osećate kod kuće?

Boja ide mnogo dublje od onoga što naše oči vide kao „lepo“. Ima sposobnost da smanji stres, uzbuđuje i daje energiju, pomaže u opuštanju i još mnogo toga.

10.04.2024 Enterijer

Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

08.04.2024 Enterijer

Stan u kom dominiraju boje i teksture

Kada ste dizajner enterijera koji takođe dizajnira proizvode, vaš dom čini savršeno mesto za eksperimentisanje sa dekorom.

06.04.2024 Enterijer

Tamnoplava u enterijeru: inspirativne ideje i saveti za stilizovanje vašeg prostora

Tamnoplava je svestrani i vremenski testirani izbor boje za dizajn enterijera, sposobna da transformiše prostore u privlačne i stilizovane oaze.

04.04.2024 Enterijer

7 principa dobrog dizajna enterijera

Savladavanje ovih principa osnažuje dizajnere da transformišu prostore u inspirativne refleksije i stila i svrhe. Zašto i vi ne biste postali jedan od njih?

02.04.2024 Enterijer

Najbolje kombinacije boja za moderni enterijer

Odabir prave kombinacije boja ne odnosi se samo na njihovo mešanje i usklađivanje, radi se o stvaranju prostora koji odražava vašu ličnost uz održavanje ravnoteže između udobnosti...

31.03.2024 Enterijer

Narandžasta boja u dnevnom boravku: najbolji način da pozdravite proleće!

Zahvaljujući svojim živahnim tonovima, narandžasta se često koristi kao ključni element za dodavanje svetlosti i topline prostoru.

29.03.2024 Enterijer

Moderan dizajn enterijera: mali komadi koji imaju veliki uticaj

Uključivanjem elegantnih personalnih dodataka u vaše životne prostore, možete podići ukupni izgled i osećaj vašeg doma dok izražavate vaš jedinstveni stil i ličnost.

27.03.2024 Enterijer

Udobnost i stil: kako tkanine mogu transformisati vaš dom?

Pravi tekstil može da unese ličnost, toplinu i karakter u svaku prostoriju, pretvarajući obične prostore u udobna, prijatna utočišta.

25.03.2024 Enterijer

Najnoviji trendovi u luksuznom dizajnu enterijera: savršenstvo elegancije i stila

Sa fokusom na detalje, raspored prostora i elegantnu paletu boja, naš sveobuhvatni vodič pruža stručne uvide za stvaranje prostora koji odražavaju ekskluzivnost i prefinjen ukus.

23.03.2024 Enterijer

5 stvari koje dizajneri enterijera nikada ne rade u svojim domovima

Postoji intrigantna dinamika koja se dešava kada dizajneri enterijera postavljaju svoje lične izbore i estetske standarde nasuprot onima koje primenjuju u radnom okruženju.

21.03.2024 Enterijer

Udobnost i praktičnost u enterijeru: kreativni saveti za harmoničan dom

Bez obzira da li želite da unesete toplinu u svoj dom ili da maksimalno iskoristite prostor, ovi saveti će vam pomoći da stvorite idealan ambijent za svakodnevno uživanje.