5 saveta za otkrivanje vašeg stila dizajna enterijera

Otkrivanje vašeg stila dizajna enterijera je nešto za šta je potrebno vreme - u pitanju je proces koji se razvija dok otkrivate šta volite.

Uređenje enterijera nije tako jednostavno kao što zvuči, ali je velika radost eksperimentisati sa izgledom i trendovima dok ne pronađete ono što volite i počnete da stvarate prostore koji se osećaju kao vi. Može biti zastrašujuće znati odakle početi, ali glavna stvar je da počnete sa onim što najviše volite – onom omiljenom bojom ka kojoj uvek težite, tkaninom koju biste voleli za svoj jastuk, ili printom koji vas ispunjava radošću.

Na taj način već imate nekoliko polaznih tačaka koje vam mogu pomoći da naznačite koji stilovi dizajna enterijera će vas najverovatnije privući. Dizajneri znaju ponešto o pronalaženju ličnog stila, zato smo ih pitali da sa nama podele neke od vrhunskih saveta koji vam mogu pomoći da za svoj dom odaberete onaj pravi.

Jedna od glavnih stavki na koje valja obratiti pažnju, kažu oni, jeste da pri kupovini novih predmeta za dom, obavezno sledite zlatno pravilo ukrašavanja i kupujete samo komade koje iskreno volite. Ako ste potpuno paralizovani zbog toga što morate da donesete veliku odluku o kupovini komada nameštaja kao što je sofa - počnite sa neutralnim nijansama kao što je bela, bež ili siva.

Ovo će vam dati osnovu kojoj kasnije možete dodati boju stolicama, priborom i umetnošću. Pomešajte teksture sa tepisima, navlakama i jastucima i dajte ličnu izjavu sa dodacima kao što su tacne, knjige, činije i kolekcije bilo koje vrste. I, ako zaista želite da oživite prostor - isprobajte zanimljive kombinacije boja!

Dakle, kako otkriti svoj stil dizajna enterijera? Detaljnija uputstva očekuju vas u našoj galeriji!

Povezane teme

26.02.2024 Enterijer

Kreativno uređenje enterijera: 10 načina da jednu sobu pretvorite u dve

Pretvaranje jedne sobe u dve može biti kreativan način da maksimalno iskoristite prostor i poboljšate funkcionalnost svog enterijera.

24.02.2024 Enterijer

Lep i udoban život u garsonjeri ili malom stanu? Da, moguće je!

Na svu sreću, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da maksimalno iskoristite prostor u malom stanu i stvorite prostor koji je neverovatno udoban za život.

22.02.2024 Enterijer

Za svakog ponešto: 10 zanimljivih načina za uređenje dnevnog boravka

Istražite našu kolekciju ideja za dnevne sobe koje su dizajnirane s ciljem da inspirišu udoban, funkcionalan i moderan prostor u kome će svi uživati.

20.02.2024 Enterijer

Zavirite u dnevne sobe poznatih

Predstavljamo vam dnevne sobe poznatih ličnosti, sa svim elementima luksuza koje bi neko mogao da poželi…

18.02.2024 Enterijer

5 načina za osveženje enterijera na početku godine

Iako na prvi pogled može delovati zastrašujuće, uz samo nekoliko jednostavnih promena možete udahnuti novi život svom domu i stvoriti prostor koji deluje sveže, čisto i privlačno.

16.02.2024 Enterijer

Saveti za maksimalno iskorišćavanje vertikalnog prostora u malom stanu

Bilo da je reč o pametnom rasporedu nameštaja, kreativnim dekorativnim rešenjima ili jednostavnoj organizaciji, ove ideje su tako dobre da ćete poželeti da ih odmah primenite i u s...

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...