5 saveta za otkrivanje vašeg stila dizajna enterijera

Otkrivanje vašeg stila dizajna enterijera je nešto za šta je potrebno vreme - u pitanju je proces koji se razvija dok otkrivate šta volite.

Uređenje enterijera nije tako jednostavno kao što zvuči, ali je velika radost eksperimentisati sa izgledom i trendovima dok ne pronađete ono što volite i počnete da stvarate prostore koji se osećaju kao vi. Može biti zastrašujuće znati odakle početi, ali glavna stvar je da počnete sa onim što najviše volite – onom omiljenom bojom ka kojoj uvek težite, tkaninom koju biste voleli za svoj jastuk, ili printom koji vas ispunjava radošću.

Na taj način već imate nekoliko polaznih tačaka koje vam mogu pomoći da naznačite koji stilovi dizajna enterijera će vas najverovatnije privući. Dizajneri znaju ponešto o pronalaženju ličnog stila, zato smo ih pitali da sa nama podele neke od vrhunskih saveta koji vam mogu pomoći da za svoj dom odaberete onaj pravi.

Jedna od glavnih stavki na koje valja obratiti pažnju, kažu oni, jeste da pri kupovini novih predmeta za dom, obavezno sledite zlatno pravilo ukrašavanja i kupujete samo komade koje iskreno volite. Ako ste potpuno paralizovani zbog toga što morate da donesete veliku odluku o kupovini komada nameštaja kao što je sofa - počnite sa neutralnim nijansama kao što je bela, bež ili siva.

Ovo će vam dati osnovu kojoj kasnije možete dodati boju stolicama, priborom i umetnošću. Pomešajte teksture sa tepisima, navlakama i jastucima i dajte ličnu izjavu sa dodacima kao što su tacne, knjige, činije i kolekcije bilo koje vrste. I, ako zaista želite da oživite prostor - isprobajte zanimljive kombinacije boja!

Dakle, kako otkriti svoj stil dizajna enterijera? Detaljnija uputstva očekuju vas u našoj galeriji!

Povezane teme

12.07.2024 Enterijer

Opremanje malih domova: praktični saveti koje vam prećutkuju

Jedna zabluda koja vlada kod većine onih koji krenu u dekorisanje svojih malih stanova jeste da sav fokus treba da bude na funkcionalnosti a ne na dizajnu.

10.07.2024 Enterijer

Kako dizajnirati idealan raspored u garsonjeri

Prilikom uređenja male garsonjere, važno je pažljivo planirati raspored kako bi se maksimalno iskoristio svaki kvadratni metar prostora.

08.07.2024 Enterijer

Ženstvene spavaće sobe

Ženstvene spavaće sobe obično odišu elegancijom, toplinom i sofisticiranošću, kombinujući različite elemente dizajna kako bi stvorile harmoničan i udoban prostor.

06.07.2024 Enterijer

Police za knjige za svaki prostor

Od brilijantnih polica koje su ugrađene u stepeništu, od polica koje se prostiru od poda do plafona, do zanimljivih polica za dnevne sobe, biblioteke su inspirativne poput tomova k...

04.07.2024 Enterijer

Inspirativne dnevne sobe u boho stilu

Ovakav stil podrazumeva balans između egzotičnog i modernog, a ako znate kako da njime upotpunite svoj dom, ostvarićete jednu sasvim nesvakidašnju atmosferu.

02.07.2024 Enterijer

Saveti za uređenje dečije sobe

Dečije sobe su funkcionalni prostori u kojima treba obezbediti dobre uslove za spavanje, odmor, učenje i igru. Vrlo je važno uključiti decu u uređenje njihove sobe.

30.06.2024 Enterijer

Prirodni materijali u enterijeru

Prirodni materijali u enterijeru sve više dobijaju na popularnosti zbog svoje estetske privlačnosti i ekološke održivosti. Drvo, kamen, bambus i prirodna vlakna poput lana i pamuka...

28.06.2024 Enterijer

Morski stil u enterijeru

Za sve one koje muči pitanje, koja je boja idealna za njihov enterijer, ova kombinacija je zaista savršeno rešenje. Od spokojnih do senzacionalnih, danas vam donosimo plavo-bele in...

26.06.2024 Enterijer

Šest ideja za uređenje spavaće sobe

Vaša spavaća soba je u većini slučajeva vaše utočište, to je poslednji prizor koji vidite pre nego što zaspite i prvi koji ugledate kada ujutru otvorite oči

24.06.2024 Enterijer

Beli i sivi enterijeri modernog minimalističkog stila

Bela boja pruža čistu i svetlu osnovu, dok siva dodaje dubinu i toplinu, balansirajući oštrinu bele. Zajedno stvaraju harmonično i umirujuće okruženje, čineći prostore većim i otvo...

22.06.2024 Enterijer

Kako da iskoristite ćoškove u domu?

U svakom stanu, kući, vikendici, uglovi često ostaju prazni i obično smatramo da je to samo deo bačenog prostora, koji ne može služiti ničemu. Ali, grdno se varamo!

20.06.2024 Enterijer

Šta sve može stati u 20m2?

Uređenje malog stana od 20 kvadratnih metara zahteva pažljivo planiranje kako bi se postigla funkcionalnost i organizovanost prostora. Ključ je u maksimiziranju svakog kvadratnog c...

18.06.2024 Enterijer

Saveti za lepši dnevni boravak

Stil i uređenje dnevne sobe reflektuju lični ukus i stil ukućana, što je - na kraju krajeva - i čini tako posebnim mestom u kući.

16.06.2024 Enterijer

Enterijer kuće na selu

Bilo da obnavljate staru seosku kuću ili stvarate novi prostor sa estetikom seoske kuće, ključ je u balansiranju tradicionalnih elemenata sa savremenim detaljima.

14.06.2024 Enterijer

Paravani - jednostavno pregrađivanje

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.