Zašto su tapete od vinila pametno rešenje za dekoraciju vašeg doma?

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom...

Tapete više nisu sinonim samo za opremanje dnevnih, spavaćih soba i hodnika. S pravom možemo reći da su one evoluirale i postale glavne komponente i u takozvanim “vlažnim” delovima doma, kao što su kuhinja i kupatilo. Moramo priznati da nam posebno primamljivo zvuči ova prva opcija, s obzirom da je kuhinja mesto gde se očekuje puno nereda, prskanja i prosipanja prilikom spremanja i serviranja hrane, a ko to može bolje izdržati od vinil tapeta?

Vinilne zidne obloge su otpornije na masnoću i vlagu od tradicionalnih tapeta, što je koristan dodatak koji može da izdrži sve nepredviđene situacije koje se svakodnevno dešavaju u kuhinji. Neke vinilne tapete se čak mogu oprati, dok se druge mogu samo prebrisati vlažnom krpom ili blagim sredstvom za čišćenje i biti kao nove.

Šta tačno čini vinil tako čvrstim? Takođe poznat kao polivinil hlorid ili PVC, ovaj sintetički materijal je zapravo plastični polimer koji je projektovan s namerom da bude čvrst i izdržljiv. Postoje razlilite vrste vinil tapeta. Primera radi, uvek se možete odlučiti za tapete obložene vinilom koje imaju papirnu podlogu, ili one obložene akrilnim vinilom ili polivinil hloridom - barijerom koja štiti papir od oštećenja vodom. Vinilne tapete na bazi tkanine su komercijalne i ne mogu se pocepati, dok je čvrsti vinil vodootporan i može preživeti vlažne uslove.

Vinilne tapete su takođe jeftina i praktična alternativa pločicama pa mogu biti odlična opcija za sve one koji iz nekog razloga ne mogu da koriste pločice, ali ipak žele da nadograde svoju pozadinu bez rizika od oštećenja. Pored svega navedenog, ove tapete dolaze u milion različitih dezena što, verovatno, predstavlja i najbolji deo ove priče. Postoje prelepi umetnički dizajni, kao što su cvetni motivi, apstraktna umetnost, grafičke linije, žive boje i neutralni tonovi koji odgovaraju vašem prostoru.

Povezane teme