Vrlo udobne i komforne dnevne sobe u modernom seoskom stilu

Sve češće čujemo taj pojam – moderan seoski stil.

Nema sumnje da se pitate, čemu može da zahvali na tolikoj popularnosti? Pre svega ne postoji stil koji deluje prijatnije i toplije od rustičnog odnosno seoskog. A ako niste preterani ljubitelj vintage detalja i ne volite shabby chic dekor, moderan seoski stil je kao stvoren za vas. Ukoliko ste odabrali vašu dnevnu sobu za sledeći prijekat preuređenja, na pravom ste mestu jer vam danas donosimo pregršt ideja za njen dekor.

ŠEMA BOJA ZA MODERNU SEOSKU DNEVNU SOBU

Savremen rustični dekor sastoji se od neutralnih slojeva, koji kada se kombinuju na jednom mestu zajedno sa različutim teskturama stvaraju vrlo impresivan prostor. Svakako po želji, vašem dnevnom boravku možete dodati i malo boje, sa akcentom na pastelnim nijansama. Tu i tamo možete posegnuti za nekim smelim tonovima ali budite štedljivi, jer vam je potreban efekat drame a ne zagušenja. Prirodne nijanse poput žute, smeđe, zelene, sive i bež su one koje možete u obilju koristiti u vidu nameštaja pa čak i naglašenog zida. Otiske možete prikazati u vidu tekstila na jastucima, prekrivačima za krevet, zavesama i tepisima.

MATERIJALI U MODERNOJ SEOSOKOJ DNEVNOJ SOBI

Široka paleta materijala može se iskoristiti za oblikovanje dnevne sobe u modernom seoskom stilu. To je zapravo izvrsan način da posegnete za onim tipom materijala koji vas najviše inspiriše. Obojeno drvo, posvetljeno, izrazito tamno – izbor je na vama, a ono što je suština je da ga treba biti u izobilju. Drvo možete koristiti u obliku plafonskih greda, komada nameštaja i prozorskih daski. Takođe kamin obložen drvetom je vrlo interesantna ideja. Pored toga tu su kamen, cigle, kožne presvlake, kao i različite vrste prirodnih tkanina koje mogu vaš dnevni boravak učiniti interesantnim. Nameštaj od ratana i tkane stolice su ono što će posebno istaći moderan seoski stil u priči o vašoj zoni za dnevna druženja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme