Šta morate znati pre nego u svoj dom pustite žalfija zelenu boju?

Ova moderna nijansa inspirisana prirodom savršeno funkcioniše u gotovo svakom delu doma...

Da li ste se nekada zapitali zašto je žalfija zelena boja tako privlačna? Zelena žalfija doživljava se kao simbol regeneracije i preporoda i čini da se osećamo smireno i udobno, a da smo istovremeno i u savršenom skladu sa prirodom. Ova čudesno umirujuća nijansa se nalazi na pola puta između mente i sive boje. To je takođe neverovatno raznovrsna boja koja funkcioniše na skoro svakom mestu unutar i izvan kuće.

U pitanju je, dakle, meka, prirodna boja kojom je lako ukrasiti interijer. Takođe se dobro slaže sa drugim popularnim nijansama, kao što su meka i tamno siva i bela boja. Ova boja oponaša prirodu i dodaje osećaj smirenosti prostoru, a pritom izgleda i dovoljno neutralno da bi ponudila veliku svestranost. Žalfija zelena je opuštajuća boja koja nudi utočište daleko od stresa modernog života. Podseća na bekstvo na selo, svež vazduh i zdrave vibracije, pa je idealna boja za integraciju u vaš dom i vraćanje iscrpljene energije.

Istovremeno, kada je ova boja u pitanju, uvek možete birati između pastelnih tonova žalfije koji su lagani i prozračni, i dubljih tonova koji imaju umirujući, intimniji osećaj. Boju možete koristiti kako u formalnim životnim prostorima (dnevna soba, trpezarija, kupatilo), kao i na neočekivanim mestima poput polica ili unutrašnjosti ormana. U spavaćoj sobi je možete koristiti da biste stvorili umirujući osećaj, a u kućnoj kancelariji za unapređenje produktivnosti

Ukoliko niste baš sigurni koje boje su najbolje za kombinovanje sa žalfija zelenom, to su nežno roze, jaka bordo boja i svi tonovi rđe. Bela, crna i siva se takođe jako lepo slažu sa ovom popularnom nijansom, kao i duboko plava, zlato, senf žuta i terakota. U svakom slučaju, za koju god kombinaciju da se odlučite, vodite računa da ona u podtonu ima prizvuk sive, kako ne biste završili sa mentom umesto žalfija zelenom!

photo source: instagram

Povezane teme