Srećne boje za opremanje doma u 2022. godini

Da biste maksimalno iskoristili 2022. godinu, feng shui stručnjaci savetuju da poboljšate takozvani “srećni potencijal” svog doma koristeći pravilnu kombinaciju boja i elemenata...

Prvo pravilo za 2022. je da stavite crveni tepih na svoj prag kako biste uveli sreću (posebno u finansijskom smislu) tokom prvih 15 dana lunarne godine (od 1. do 15. februara 2022.). Obavezno okačite i tri kineska novčića i zvona na ulazna vrata kako biste dodatno privukli novčanu sreću.

Takođe biste trebali da stavite neku lepu saksiju sa cvećem kako blizu glavnog ulaza tako i pored ulaza u sve ostale prostorije u svom domu. Ovaj ritual bi bilo dobro obaviti od 17. januara do 15. februara 2022. godine kako bi se poboljšala energija rasta i omogućio uspeh u narednoj godini.

Ako vaša ulazna vrata gledaju ka jugu, biće veoma korisno da postavite crvenu prostirku ili neke biljke u crvenoj saksiji kako biste poboljšali budući prosperitet. Ako su vrata okrenuta ka jugozapadu, trebalo bi da postavite biljke ili boje koje predstavljaju element drveta - kao što je zelena boja. Takođe možete koristiti boje koje predstavljaju metal, okačiti neko metalno zvonce ili prikazati neke povoljne figurice napravljene od mesinga ili drugog metala kako biste osigurali da ljudi u vašem domu uživaju u dobrom zdravlju.

Ako su vaša ulazna vrata okrenuta prema zapadu, srećne boje koje biste trebali iskoristiti ove godine su crna ili plava. Ovde takođe možete prikazati i malo vode da biste zaštitili svoj dom od finansijskih gubitaka. S druge strane, ako su vaša vrata okrenuta ka severozapadu, onda će vam upotreba žute šeme boja ili prikazivanje nekih prirodnih kristala na severozapadu doneti sreću u narednoj godini.

Ukoliko je vaš ulaz u dom okrenut ka severu, crna i plava (boja koje predstavlja vodu) poboljšaće karijeru, sreću i napredak, dok je u slučaju ulaza okrenutog ka severoistoku za tako nešto zadužena vatrena energija.

Slično severoistoku, i ulaz okrenut ka istoku bi valjalo ojačati crvenim, kestenjastim ili narandžastim bojama ili postaviti neke crvene tepihe sa srećnim simbolima kako bi se poboljšala ukupna harmonija u domu. U slučaju da je vaš ulaz okrenut ka jugoistoku, savetujemo vam da postavite biljke ili boje koje predstavljaju element drveta kako biste obnovili prijateljstva sa dragim ljudima i poboljšali sreću u komunikaciji.

Povezane teme