Siva i žuta kao stilski dekor u dnevnoj sobi

Više slika

Više slika

Kombinacija sive i žute boje je jedna od najpopularnijih za različite tipove dekora, koja se koristi radi kreiranja osvežavajućeg, živopisnog i uklopivog prostora za sve stilove.

Ova mešavina deluje odlično u svim prostorijama, od kuhinja do kupatila, dok vam danas predstavljamo ove lepe boje u ambijentu dnevne sobe. Dnevne sobe u kombinaciji sive i žute predstavljaju veoma ljupke prostore koji osvežavaju i podižu raspoloženje, iz razloga što druga navedena podseća na leto i ova njena karakteristika nam je posebno neophodna tokom hladnih meseci kada nam nedostaje sunčeva svetlost.

Prilikom dekorisanja se mogu koristiti različite nijanse žute i sive, kako bi se postigao željeni efekat. Za dnevni boravak su idealni golubije sivi, ili svetlo žuti tonovi, sa kojima se stvara umirujući enterijer - ali i ugalj sive i neon žute nijanse, koje kreiraju mnogo odvažniji ambijent.

Dekorisanje sivom je veoma popularno, jer je ova boja dobra za sve - zidove, plafone, podove, nameštaj, tapacirane delove i aksesoare, samo je važno varirati sa nijansom kako bi se postigao željeni efekat.

Kada je glavni cilj uspostavljanje prozračnog i neutralnog enterijera koristi se golubije siva, dok se ugalj siva nijansa upotrebljava u suprotnom slučaju. Crna takođe savršeno izgleda u kontrastu sa sivom i žutom, ali ako želimo svetliji izgled i prozračniji osećaj moramo dodati belu ili krem.

Žuta je, sa druge strane, mnogo teža za pravilnu upotrebu, prilikom koje dekor ne sme da postane neukusan ili da dnevnu sobu učini suviše odvažnom. Ako se sivi zidovi već nalaze u dnevnom boravku, postoji mogućnost dodavanja žutih akcenata, kao što su stolovi za kafu, nekoliko ramova za slike, jastuci i okviri kamina koji mogu biti promenjeni kada se za to ukaže potreba. Još jedno rešenje predstavlja dodavanje odvažnih umetničkih dela, stolica ili otomana u žutoj boji, koji definitivno oživljavaju svaki prostor.

N.Đ.

Povezane teme

16.02.2024 Dekor

Kako koristiti veštačke biljke za elegantno uređenje doma?

Veštačke biljke i lažno zelenilo su idealan način da svom domu dodate malo stila u bilo koje doba godine. Naravno, sve dok to radite s ukusom!

13.02.2024 Dekor

Otkrijte čaroliju dekoracije doma uz pomoć elegantnih jastučića

Dekorativni jastučići nisu samo mekane podloge za odmor, već i umetnički izraz koji može transformisati prostor i dočarati jedinstvenu priču svakog enterijera.

10.02.2024 Dekor

8 najčešćih grešaka u dekoraciji dnevne sobe

Naši stručni saveti vam pomažu da stvorite funkcionalan i estetski privlačan prostor, a naglasak je na pravilnom rasporedu nameštaja, odabiru boja i tekstura, kao i pravilnom balan...

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

04.02.2024 Dekor

Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...