Siva i žuta kao stilski dekor u dnevnoj sobi

Kombinacija sive i žute boje je jedna od najpopularnijih za različite tipove dekora, koja se koristi radi kreiranja osvežavajućeg, živopisnog i uklopivog prostora za sve stilove.

Ova mešavina deluje odlično u svim prostorijama, od kuhinja do kupatila, dok vam danas predstavljamo ove lepe boje u ambijentu dnevne sobe. Dnevne sobe u kombinaciji sive i žute predstavljaju veoma ljupke prostore koji osvežavaju i podižu raspoloženje, iz razloga što druga navedena podseća na leto i ova njena karakteristika nam je posebno neophodna tokom hladnih meseci kada nam nedostaje sunčeva svetlost.

Prilikom dekorisanja se mogu koristiti različite nijanse žute i sive, kako bi se postigao željeni efekat. Za dnevni boravak su idealni golubije sivi, ili svetlo žuti tonovi, sa kojima se stvara umirujući enterijer - ali i ugalj sive i neon žute nijanse, koje kreiraju mnogo odvažniji ambijent.

Dekorisanje sivom je veoma popularno, jer je ova boja dobra za sve - zidove, plafone, podove, nameštaj, tapacirane delove i aksesoare, samo je važno varirati sa nijansom kako bi se postigao željeni efekat.

Kada je glavni cilj uspostavljanje prozračnog i neutralnog enterijera koristi se golubije siva, dok se ugalj siva nijansa upotrebljava u suprotnom slučaju. Crna takođe savršeno izgleda u kontrastu sa sivom i žutom, ali ako želimo svetliji izgled i prozračniji osećaj moramo dodati belu ili krem.

Žuta je, sa druge strane, mnogo teža za pravilnu upotrebu, prilikom koje dekor ne sme da postane neukusan ili da dnevnu sobu učini suviše odvažnom. Ako se sivi zidovi već nalaze u dnevnom boravku, postoji mogućnost dodavanja žutih akcenata, kao što su stolovi za kafu, nekoliko ramova za slike, jastuci i okviri kamina koji mogu biti promenjeni kada se za to ukaže potreba. Još jedno rešenje predstavlja dodavanje odvažnih umetničkih dela, stolica ili otomana u žutoj boji, koji definitivno oživljavaju svaki prostor.

N.Đ.

Povezane teme

07.06.2024 Dekor

5 kreativnih načina za korišćenje vaza u kućnom dekoru

Uz malo kreativnosti, vaze mogu transformisati obične sobe u izvanredne prostore.

04.06.2024 Dekor

Savršene zidne tapete u kupatilima

Zidne tapete u kupatilu se vraćaju u velikom stilu, a zahvaljujući novim trendovima izgledaju drastično drugačije od svih stilova vezanih za prošlost.

01.06.2024 Dekor

Tepih kao zvezda vašeg prostora

Tepisi se koriste u dekoraciji doma već vekovima, a njihova estetika i funkcionalnost uspeva da transformiše čak i najbezličnije prostore u deliću sekunde.

29.05.2024 Dekor

Retro nijanse u kućnom dekoru

Boje koje su obeležene retro etiketom zahtevaju pravi balans i idealnu mešavinu u različitim odnosima i u zavisnosti od toga što želite da postignete u svom enterijeru

26.05.2024 Dekor

Akcentni zid sa tapetama: idealan način za transformaciju dnevnog boravka

Bez obzira da li se odlučite za hrabre šare ili suptilne teksture, akcentni zid sa tapetama može udahnuti novi život vašem dnevnom boravku, čineći ga mestom gde volite da provodite...

23.05.2024 Dekor

Crvena boja u dekoru spavaće sobe

Crvena je veoma posebna boja, energična, poseduje mogućnosti privlačenja ljudi i stimulacije razgovora...

20.05.2024 Dekor

Dekorativne karakteristike savremenog prostora

Do sada smo imali priliku da vidimo neke ideje lepog nameštaja koji može dobro doći svakom enterijeru, ali sada moramo predstaviti daleko više opcija koje se mogu uvrstiti i razmot...

17.05.2024 Dekor

Crno - bele spavaće sobe: 15 ideja za vašu inspiraciju

Sa pravim idejama za crno - belu spavaću sobu možete stvoriti prostor koji je bezvremenski i u trendu. Istovremeno, ovakav dekor pruža oštar kontrast koji može učiniti da vaša spav...

14.05.2024 Dekor

6 najčešćih grešaka pri postavljanju tapeta i kako ih rešiti

Kada dizajnirate bilo koji prostor, tapete su popularan i svestran način ukrašavanja i dodavanja vrednosti enterijeru, ali je ključno izbegavanje grešaka prilikom postavljanja. Zbo...

11.05.2024 Dekor

Unesite proleće u svoju sobu

Uključivanjem ovih saveta iz oblasti enterijerskog dizajna, možete lako uneti duh proleća u svoj dom, stvarajući prostor koji odiše svežinom i životom.

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...