Saveti i ideje za opremanje doma u funky stilu

Šta uopšte znači imati dom opremljen u funky stilu? Fanki je kul, šik, i originalan način da svom enterijeru vratite živost i eleganciju!

Fanki enterijeri su jednostavno rečeno stimulativni prostori u kojima energija teče u mnogim pravcima a da istovremeno ostaje verna osnovnoj, individualnoj temi. Kada su ovi prostori u pitanju, tamno nikada ne izgleda dovoljno svetlo, a nered nikada ne deluje tako uredno i moderno. Umetnost je ključna karakteristika stila dok je “oko za neobično” imperativ kako biste postigli pravi izgled.

Fanki domovi su dizajnirani specijalno za one koji uživaju u pomeranju granica. Ovo je stil koji ili volite ili jednostavno mrzite. Ne prati nikakva posebna pravila i uglavnom crpi inspiraciju iz modernog dizajna. Žive, kontrastne boje, asimetrične linije i kreativne ideje su tipične karakteristike ovog dizajna. Sloboda mešanja i usklađivanja elemenata obavezna je kako bi se pružilo više na kreativnom frontu, jer ukrasi poput jastuka različitih oblika, nijansi i tekstura mogu napraviti značajnu razliku u opremanju doma. Ako volite neobične dizajne i ne plašite se eksperimentisanja sa nekim originalnim detaljima, onda je fanki stil idealan baš za vas!

Sama reč “funky” opisuje nešto što je nekonvencionalno i neobično, a jedna takva stavka su i tamni enterijeri koji delimično podsećaju na gotički stil ali sa onim neophodnim, misterioznim zaokretom. To, naravno, ne znači da su svi fanki enterijeri obavezno mračni, ali se osnovni tonovi ovog trenda obično drže crne, sive i bele boje kojima se dalje dodaju kontrastne šare kako bi se stvorio osećaj dinamike.

Tamnije boje ne moraju da budu sinonim za sumornost, a prave boje mogu učiniti da vaš prostor izgleda elegantnije. Važno je zapamtiti da tamnije boje imaju sposobnost da učine prostoriju manjom, tako da je važno da dobro promislite o tome gde ih postavljate. Ako više volite tamne zidove, uverite se da imate bele ili svetlosive dodatke kako biste dodali kontrast koji savršeno uspeva u monohromatskim enterijerima. Primera radi, industrijska svetla su odličan fanki dodatak za bolje osvetljenje u mračnim sobama koje se inače savršeno kombinuju sa metalnim završnim obradama.

Usudite se da budete drugačiji i da se izdvojite iz gomile. Umetnička dela su idealan način da ulepšate svoj enterijer; bez obzira da li više volite savremenu umetnost ili modernizovane grafite, postoji umetničko delo za svakoga. U zavisnosti od vrste stila koji tražite, odredićete koji stav ćete zauzeti prema umetničkim delima - da li želite da se odlučite za beli zid sa umetnošću u centru ili više volite pozadinu u industrijskom stilu sa ciglama u kombinaciji sa grafitima? Budite hrabri, budite drugačiji i što je još važnije izaberite nešto što vam odgovara!

photo source: desiretoinspire

Povezane teme