Prelepi tropski dekor u dečijoj sobi

Sa prolećem u punom jeku, mi uveliko tragamo za načinima koji nam mogu pomoći prilikom unošenja letnje vibracije u naše domove, dok dečije sobe i jaslice ne predstavljaju izuzetak...

Ukoliko želite da stvorite svež izgled dečijeg prostora za predstojeći letnji period ili jednostavno, dizajnirate jaslice tropskog dekora, koji poseduje posebno mesto u našim srcima, onda morate znati nekoliko postupaka za njegovo savršeno uklapanje u postojeći prostor.

Izbor boja

Jaslice tropskog stila ne zahtevaju samo hrabar dekor, već takođe, mogu biti veoma neutralne i spokojne. Pre svega, bitno je razumeti koji rod želimo u našem neutralnom prostoru i da li želimo da stvorimo sobu za dečaka ili devočicu.

Ako je ženstveniji izgled naš cilj, opredelićemo se za roze, zlatnu i krem boju, kojima možemo dodati zelene nijanse, ali kada se radi o prostoru namenjenom dečaku, onda kao po navici, uključujemo plave tonove i neutralno drvo. Međutim, onda kda nastojimo da stvorimo polno neutralan ambijent, možemo izabrati svetle i neutralne nijanse, dodajući im tamne tonove drveta kako bi učinili dekor dubljim.

Tropsko lišće i biljke

Tropske lisnate biljke mogu vam pomoći da istaknete svoj stil u prostoru, one su popularan izbor u vidu obrazaca i enterijera bilo koje prostorije, bezvremen, glamurozan i definitivno potreban u prosotoru za bebe. Jedan od najboljih načina za uklapanje palminih listova dolazi u vidu obrazaca na tapetama i stvaranje akcentnih zidova, koji mogu kreirati centralne tačke, oko kojih sve ostalo može biti aranžirano.

Ovi tropski motivi, mogu predstavljati štampane slike na velikoj skali, male obrasce ili biti upareni sa potpuno drugačijim izgledom, dok ostatak prostorije može ostati neutralan. Dodatno, tropski dekor može biti uključen putem posteljina, fotelja, sofa, otomana i jastuka, pa čak i umetničkih dela sa štampanim obrascima velikih listova, koji su sasvim dovoljni za stvaranje željenog izgleda.

Tropski detalji i aksesoari

Sada je pravo vreme za dodire tropskog raja i uključivanje aksesoara u ovoj temi, kako bi jaslice sijale tokom leta. Pre svega, pod ovim smatramo nameštaj od pletenog pruća i ratana, a sve se ne mora svesti samo na krevetac, već može biti uključeno i putem fotelja, stolica, klupa i ostlih, sličnih komada, koji će automatski dodati relaksirajući osećaj prostoru.

Postavljanje stvari u jedan ugao, dodavanje veštačkih ili plišanih flamingosa, kačenje različitih prirodnih motiva i predstavnika divljeg sveta, finiširaće vašu celokupnu temu. Ukoliko je potrebno tropskom dekoru dodati nešto glamurozniji osećaj, okačite kristalne lustere, dodajte pozlaćene detalje i predmete, ali, kada osećate da bi vama i vašim jaslicama dodatno odgovarao, na primer, boho šik izgled, važno je uzeti u obzir markame i tepihe od veštačkog krzna.

Sa živopisnim tropskim dekorom ne možete nikada pogrešiti, bilo da odlučite da ga koristite u velikim ili malim količinama, jer njegova svežina može oživeti prostor i pretvoriti ga u ambijent inspirisan prirodom. Kreirajte predivni tropski dekor i omogućite da vaše dete uživa u njemu.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme