Predlozi za božićnu dekoraciju trpezarijskog stola

Božićni i novogodišnji praznici su nam na dohvat ruke i ostalo je još vrlo malo vremena da osmislite kako nameravate da okitite svoj dom.

Verovatno ste jelku već ukrasili, kao i ulazna vrata kako bi svojim gostima poželeli lepu dobrodšlicu. Nesumnjivo lagano sa spiska precrtavate imena osoba kojima ste stavili poklon ispod jelke, ali da li ste razmišljali o dekoraciji vašeg stola u trpezariji? Sakupili smo za vas na jednom mestu pregršt inspirativnih ideja za dekor trpezarijskog stola koje vam mogu poslužiti kao nadahnuće.

STILOVI I BOJE

Trenutno najpopularniji stilovi kada je dekor u pitanju svakako su rustični, farmhouse, moderni, skandinavski i nordijski sa snažnim hygge osećajem. Što se boja tiče, neutralna i monohromatska paleta boja vladaju svetom. Svakako ako vaš lični ukus ide u sasvim drugom smeru i uključuje glam stil i neke smele boje, možete i njih istaći u centralnom delu vašeg trpezarijskog stola. Tradicionalne boje božićnog i novogodišnjeg dekora su zelena i crvena, sa dodirima zlatnih, belih i srebrnih nijansi. Ako odaberete neku jednostavnu šemu boja uvek je možete suptilno oplemeniti kariranim detaljima.

DETALJI

Kako bi kreirali dopadljiv dekor na vašem trpezarijskom stolu možete se poslužiti svežim borovim granama, plodovima poput nara, mandarina, pomorandži i jabuka, kao i neizostavnim detaljima kao što su svećnjaci i sveće. Kako bi cela priča imala božićni izgled dodajte mestimično ukrasne kugle, zvezdice, mašne, figure, pospite svetlucavim prahom i zaokružite sitnicama poput šišarki. U zavisnosti od stila ka kom težite celu priču možete da pojednostavite ili obogatite detaljima.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme