Neobičan dekor doma uz pomoć mahovine

Postoji mnogo načina na koje možete dekorisati vaš dom.

Materijal koji možda nikad niste uzeli pri tom u razmatranje je mahovina. Toliko jednostavna a sa toliko mnogo mogućnosti za dodavanje stilskog prikaza prostoru. Ona predstavlja fantastično rešenje za osveženje jednog savremenog doma, budući da deluje tako prirodno i sveže. Danas vam donosimo mnoštvo inspirativnih ideja za dekor vašeg doma, spolja i iznuta uz pomoć mahovine.

Iskoristite staklenu okruglu posudu i stavite mahovinu na dno kako bi kreirali zanimljiv dekorativni element za vaš trpezarijski sto. Postavite mahovinu na dno starog kaveza za ptice i kreirajte vrlo privlačnu mini baštu. Takođe zahvaljujući mahovini možete napraviti umetnička dela na zidu. Kupatilski zid je kao stvoren za postavku ovakvog dela, budući da mahovina voli vlažne sredine.

Izložena mahovina na ulaznim vratima, podariće vrlo egzotičan izgled vašem domu. Takođe uz malo veštine možete da napravite zanimljive kuglice od mahovine, i njima ispunite svaki slobodan kutak vašeg doma. Prostor iznad kamina će izgledati posebno privlačno zahvaljujući mešavini mahovine, kamenčića i grana sa drveta. Ako imate stari sat kom želite da podarite zanimljiviji izgled, možete njegovu površinu obložiti mahovinom i datu mu bezvremenski sjaj. Stare saksije za cveće i metalne kofe možete ukrasiti mahovinom i postaviti ih u dvorištu kako bi ukrasili svoje okruženje.

PRIRODNA I VEŠTAČKA MAHOVINA

Vaš lični stil odrediće da li ćete posegnuti za prirodnom ili veštački stvorenom mahovinom. Iako zahteva slabo održavanje, prirodna mahovina nije nešto što možete postaviti u prostoru i zaboraviti na nju. Malo je truda ipak potrebno kako bi ona u prostoru izgledala bujno i zdravo, i unosila pri tom prirodan osećaj u prostor. S druge strane veštačka mahovina je idealno rešenje za sve one koji traže trajni dekor o kom ne treba da vode računa.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme