Negujući i umirujući efekat zelenih enterijera

Većina ljudi zelenu boju povezuje sa prirodom, a priroda je simbol zdravlja, mira i opuštenosti...

Baš kao što i sam naslov kaže, zeleni enterijeri su idealni ukoliko želite da unesete malo mira i svežine u svoj životni prostor. Duboka zelena boja evocira bogatstvo i prosperitet pa je postala deo mnogih luksuznih elemenata koje koristimo u svojim domovima, dok se nežnije varijante često sreću u spavaćim sobama kako bi ljudima obezbedile mir i dobar san.

Zelena zaista donosi vizuelne efekte prirode u dom. Duboko je povezana sa udobnošću i mirom. Ako se u dom unese onako kako treba, ova boja se može podjednako dobro iskoristiti i za stvaranje luksuznog ambijenta ali i za opremanje nešto zabavnijih i opuštenijih prostorija. Na krugu boja vidimo da je komplementarna sa crvenim i narandžastim nijansama pa je naš predlog da obavezno isprobate ovakvu jednu kombinaciju već ove zime.

Ne samo da će vaš dom automatski postati topliji i udobniji, već će se svi crveni ili narandžasti akcenti savršeno isticati upravo na zelenoj pozadini. Postoje mnoge prednosti korišćenja zelene - ali budite oprezni - višak bilo koje boje je loš. Ne želite da vaša soba počne da liči na bolničku čekaonicu. Počnite sa zelenim detaljima u malim dozama i mešajte tonove i teksture za najbolji efekat.

Postoji stotinu načina da ugradite malo zelene u svoj životni prostor, ali sledećih 6 su naši lični favoriti:

« 1 2 3 4 5 6 »

Povezane teme